Chmiel - Świat Piwa

    #902: ReCraft/Piwne Podziemie – Chmielokrata Mosaic / Mosaic Incognito

    Dobierając piwa do recenzji kieruję się przede wszystkim dwoma kryteriami - stylem, którego dawno nie próbowałem oraz browarem, z którym dawno nie miałem do...

    #396: Pracownia Piwa – Dark Side of The Milk

    Milk stoutów Ci u nas dostatek - jest to jeden z tych stylów, które świetnie sprawdzają się jako "entry level". A wszystko za sprawą...

    #994: PINTA & Piwne Podziemie – PINTA Collab PL: Piwne Podziemie & PINTA

    Browar PINTA cały czas poszukuje sposobu na poszerzenie zasięgu swoich projektów kooperacyjnych. Zaczęło się w zasadzie od serii Hazy Disco, która jest realizowana wspólnie...

    1067: Brouwerij St. Bernardus – Christmas Ale

    Boże Narodzenie już za pasem - to dobry moment, aby rozpocząć serię recenzji piw świątecznych, których trochę nazbierało się w moich zapasach. Jednocześnie postaram...

    #406: Browar na Jurze/PINTA – takAHaka

    Za każdym razem, gdy słyszę, że piwa w stylu black IPA w Polsce nie sprzedają się, nie mogę wyjść ze zdumienia. Jak już kilka...

    #525: Łańcut – Das Is Kwass (z owocami)

    Berliner weisse to jeden z najbardziej charakterystycznych niemieckich stylów piwa. Jest to trunek lekki i intensywnie kwaśny, przez co jest to świetny trunek na...

    #930: Błonie/Hopito – Grizzly

    Z piwami typu pastry sour dałem sobie póki co spokój. Dużo bardziej odpowiadają mi pastry stouty i po nie staram się regularnie sięgać. Obecnie...

    #551: Świebodzin – Importer Barrel Aged

    W sobotę obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Porteru Bałtyckiego (Baltic Porter Day). Na tę okazję miałem zamiar przygotować recenzję imperialnego porteru bałtyckiego, na który już od...

    #1140: Nepomucen – Jean^2

    Spośród piw typu pastry stout najbardziej pasuje mi te, które mają w sobie kawę. Unikam zaś tych, które są przeładowane aromatami tylko po to,...

    #149: Browar Stu Mostów & BRLO – ART+ 8

    Nie tak dawno, bo trochę ponad 10 dni temu, miałem okazję po raz pierwszy opisać na moim blogu piwo uwarzone w Browarze Stu Mostów....

    #572: Przystanek Tleń – Sour Cherry Wild Ale White Wine BA

    Leżakowanie w beczkach po winie potrafi dać naprawdę ciekawe efekty. Oprócz typowo drewnianych nut, jak np. dębowa wanilina, wnoszą często aromaty typowe dla wina....

    #657: Nepomucen & Widawa – Dark Forest

    Dzisiejsze piwo to owoc kooperacji dwóch browarów - Nepomucena i Widawy. Łącząc swoje siły postanowiły one sięgnąć po to, z czego są one znane...

    #337: Zarzecze/BIRBANT – El Jaguaris

    Boże Narodzenie już za pasem, więc wypadałoby sięgnąć po coś choć trochę świątecznego. Tu co roku z pomocą przychodzi Browar BIRBANT, który w grudniu...

    #718: Bielawska Wytwórnia Napojów/Dwie Krople – APA

    Staram się, aby co jakiś czas w dziale "Recenzje" mojego portalu pojawiały piwa z nieznanych mi dotychczas browarów. I tak z Browarem Dwie Krople,...

    #338: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Kappa

    Boże Narodzenie już za nami, trzeba więc zabrać się za nadrabianie piwnych zaległości ;). W czasie świąt na to czasu nie było i trochę...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Zamyka się Browar Lubicz

    Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

    Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

    Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...