Chmiel - Świat Piwa

    NEBIR

    #335: Nepomucen & BIRBANT – NEBIR

    W 2017 r. polskie browary rzemieślnicze zaczęły odważnie sięgać przy warzeniu swoich nowych piw po dodatki owocowe. I to nie po jakieś okropne syropy...

    #327: Browar na Jurze/PINTA – Eisbock Grand Prix

    Organizatorzy coraz większej liczby konkursów piw domowych przygotowują dla autorów zwycięskich receptur (konkretnej kategorii lub całej rywalizacji) możliwość uwarzenia swojego piwa w profesjonalnym browarze...

    #318: Bytów/Rockmill – Episode 5: Hazy IPA

    Browar Rockmill, jak już pisałem kilka dni temu, z tegorocznego Konkursu Piw Rzemieślniczych w Poznaniu przywiózł worek medali. Mnie osobiście bardzo to cieszy, bo...

    #315: Księży Młyn/Browar Żeglarski – Wyspy Szczęśliwe

    Pamiętacie Browar Okrętowy? Miałem okazję zrecenzować cztery jego piwa. W sumie mało który browar ma u mnie aż tak silną reprezentację. A tymczasem trochę...

    #313: De Proef/Mikkeller – Black

    Jak już pisałem w osobnym wpisie, dziś mija dwa lata od założenia Chmielnika Jakubowego na Facebooku. Z tej okazji, będąc ostatnio w szczecińskim sklepie...

    #300: Browar Stu Mostów – Salamander Cranberry Sour Ale Bourbon BA

    300 recenzja na blogu to dobra okazja by sięgnąć po coś wyjątkowego. Dokładnie tyle (nie licząc zbiorczych minirecenzji w ramach relacji z wydarzeń) piw...

    #282: Browar Zamkowy Cieszyn – Cieszyński Dark Saison

    Saison to styl, który zdecydowanie nie należy do moich ulubionych - może dlatego, że nie trafiłem jeszcze na takie piwo tego rodzaju, które by...

    #277: Jan Olbracht Rzemieślniczy & Piwoteka – Pasaż Róży

    Zdarzyło się Wam kupić jakieś piwo, które dopiero w domu okazało się być innym niż to, które chcieliście? Będąc ostatnio w sklepie specjalistycznym, zauważyłem...

    #276: Nepomucen – Forest

    Mateusz Kupracz, zanim przeszedł do Browaru Nepomucen, był piwowarem w Browarze Roch, którego większość piw nosi nazwy ras koni. Jednym z piw, które zrobiło...

    #273: Zarzecze/BIRBANT – Peach Hopsbant Milkshake IPA

    Jednym z głównych piwnych trendów lata 2017 roku był wysyp tzw. milkshake IPA. Żadne z nich - póki co - na moim blogu jeszcze...

    #271: BeerLab/Szpunt – Sourness Blackcurrant

    Ponoć w Polsce nie ma już śladu po lecie ;). I to nie tylko w Polsce - tu gdzie jestem, czyli w Chorwacji, od...

    #267: Kamionka/Golem – Sour Shower

    Pamiętacie piwo Naftali z Browaru Golem, które recenzowałem tu na blogu na początku czerwca? Przypomnę, że było to bardzo lekkie, kwaśne piwo z dodatkiem...

    #263: Kormoran – Podróże Kormorana: Czech Pils

    Podróże Kormorana to seria, dzięki której Browar Kormoran na stałe znalazł sobie miejsce w piwnej rewolucji w Polsce. Ostatnio do takich piw jak np. American...

    #259: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2017: Tea Pale Ale

    W ramach Kuźni Piwowarów 2017, będącej inicjatywą Browaru Jan Olbracht Rzemieślniczy, do sklepów trafiły cztery z sześciu piw: west coast IPA, tea pale ale,...

    #256: Wąsosz/PERUN – Braggot Barleywine

    Na blogu zajmuję się przede wszystkim piwem. Jednak zdarzyło mi się już pisać na inne tematy. I tak powstała m.in. recenzja miodu pitnego -...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

    Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

    Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

    Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

    Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...