Chmiel - Świat Piwa

    #398: Łańcut – Anglosas

    O Browarze Łańcut od dawna słyszę wiele dobrego. Do tej pory ich piwa jednak jakoś mnie omijały - miałem chyba pecha, że nie trafiałem...

    #396: Pracownia Piwa – Dark Side of The Milk

    Milk stoutów Ci u nas dostatek - jest to jeden z tych stylów, które świetnie sprawdzają się jako "entry level". A wszystko za sprawą...

    #392: Beer Bros./Hoppy Beaver – Scotland Yard

    Nowe browary na rynku z reguły rozpoczynają działalność od wprowadzenia do sklepów piw, które mają największe szanse na sprzedaż. I tak najczęściej w pierwszej...

    #387: Artezan – Too Young To Be Herod 2017

    Zostały trzy dni do świąt, więc przydałoby się sięgnąć po piwo świąteczne ;). Tak się jakoś złożyło, że ostatnio w sklepie specjalistycznym natrafiłem na...

    #386: Bytów/Rockmill – Going Dark

    Przy okazji recenzji piwa Łódź i Młyn Sherry BA po raz pierwszy porównywałem bliźniacze piwa, wypuszczone na rynek w różnych wersjach. Zapowiadałem wówczas, że...

    #372: BeerLab/Rockmill – Episode 10: Rauchbock

    Bracki Rauchbock z 2012 r., autorstwa Andrzeja Milera - aktualnego piwowara Browaru Rockmill, był pierwszym Grand Championem, który miałem okazję spróbować. Z perspektywy czasu...

    #365: Gryf/Harpagan – Mroczny Organista

    Uwielbiam muzykę organową. Z całej muzyki klasycznej to właśnie gry na organach piszczałkowych słucham najchętniej. A mam dość często ku temu okazję, ponieważ tu,...

    #362: Zarzecze/Kingpin – Imperial Geezer

    Dziś ostatni dzień karnawału, od jutra rozpoczyna się Wielki Post. Planuję w tym czasie trochę ograniczyć spożycie piwa  - nie wiem niestety, na ile...

    #361: Rodenbach – Rodenbach Grand Cru

    Medale na World Beer Awards przez trzy lata pod rząd (2014, 2015 i 2016), w tym dwa złote i jeden brązowy, to tylko wycinek...

    #360: Bytów – Gryf Pomorski

    Z Browarem Bytów miałem styczność jak na razie wyłącznie dzięki warzącym tam kontraktowcom (m.in. Browar Rockmill). Sam się temu dziwię, ponieważ ów producent wypuścił...

    #352: PERUN/Deer Bear – Yam Yam Ramen IPA

    O ramenie, czyli zupie pochodzącej z kuchni japońskiej, słyszałem już wielokrotnie, jednak nie miałem jeszcze okazji, żeby jej spróbować. Osobiście w ogóle za zupami...

    #350: Kamionka/Golem – Etz Chaim Lite

    Wśród piw, które wywarły na mnie największe wrażenie w ubiegłym roku, były niewątpliwie i niespodziewanie lekkie kwasy z Browaru Golem - Naftali oraz Sour...

    #346: Marysia/Brokreacja – Sweet Temptation

    Jak już wspomniałem przy okazji recenzji Porteru Komendowego 387 z Browaru Stara Komenda - nie mam zbyt wielu dobrych doświadczeń z piwami leżakowanymi w...

    #338: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Kappa

    Boże Narodzenie już za nami, trzeba więc zabrać się za nadrabianie piwnych zaległości ;). W czasie świąt na to czasu nie było i trochę...

    #337: Zarzecze/BIRBANT – El Jaguaris

    Boże Narodzenie już za pasem, więc wypadałoby sięgnąć po coś choć trochę świątecznego. Tu co roku z pomocą przychodzi Browar BIRBANT, który w grudniu...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Zamyka się Browar Lubicz

    Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

    Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

    Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...