Chmiel - Świat Piwa

    #419: Bytów/Rockmill – Going Dark Wild Turkey BA

    Browar Rockmill rozszalał się w ciemnych mocnych piwach - ostatnio zapowiedziany został Oblivion, czyli imperialny porter bałtycki o ekstrakcie 23° Plato, z dodatkiem płatków...

    #564: ?/Szpunt – Supernova

    Jednym z piw ze śp. Browaru Setka, które najbardziej zapadły mi w pamięć torfowy Viking Pils. Połączenie torfu i klasycznego pilsa wydało mi się...

    #318: Bytów/Rockmill – Episode 5: Hazy IPA

    Browar Rockmill, jak już pisałem kilka dni temu, z tegorocznego Konkursu Piw Rzemieślniczych w Poznaniu przywiózł worek medali. Mnie osobiście bardzo to cieszy, bo...

    #684: Artezan – Panic Button

    W tym roku minęło już siedem lat od momentu startu Browaru Artezan. Browar ten towarzyszył mi od samego początku mojej przygody z kraftem, a...

    #894: Sady/Golem – Ocean of Hops

    Jak już pewnie zauważyliście, rzadko sięgam po piwne nowości. Dzieje się tak głównie dlatego, że w piwnych sklepach bywam stosunkowo rzadko i biorę to,...

    #598: Zarzecze/PINTA – Hazy Morning

    Browar PINTA należy u mnie do grona pewniaków, po których piwa sięgam "bez obawień", jak mawiał klasyk. Szczególnie jeśli chmielone są odmianami Mosaic i...

    #223: Gryf/Brokreacja – Cup Cake

    Brokreacja przyzwyczaiła już nas do tego, że lubi eksperymentować. Ostatnio m.in. jednocześnie wypuściła dwie wersje potrójnego IPA Stockholm Syndrome - jedna to piwo z...

    #277: Jan Olbracht Rzemieślniczy & Piwoteka – Pasaż Róży

    Zdarzyło się Wam kupić jakieś piwo, które dopiero w domu okazało się być innym niż to, które chcieliście? Będąc ostatnio w sklepie specjalistycznym, zauważyłem...

    #725: Browar Stu Mostów – WRCLW Raspberry Rye RIS

    Imperialne stouty to jeden z moich ulubionych stylów piwa. A jak jeszcze doda się do nich maliny, czyli owoce, które po prostu uwielbiam, to...

    #698: Kazimierz – Ela Under My Umbrella

    Piwa z Browaru Kazimierz dwukrotnie pojawiały się na moim blogu. Opisywałem wówczas piwa, które miałem okazję spróbować podczas dwóch edycji Szczecin Beer Fest dzięki...

    #606: Sady/Deer Bear – Unicorn

    Będąc w sklepie z piwem, swoją uwagę zazwyczaj skupiam na interesujących stylach, dodatkach, czy też na nowych browarach. Czasem jest jednak inaczej i do...

    #776: Kazimierz/Dziki Wschód – King Kong

    Browar Dziki Wschód na Chmielniku Jakubowym pojawił się dotychczas jedynie raz - przy okazji koperacyjnego piwa DDH ATL Polish Hazy Double IPA uwarzonego wspólnie...

    #254: Wąsosz/Deer Bear & Whisker.beer – Nut Cracker

    Pamiętacie recenzję Crackera z kooperacji browarów Deer Bear i Whisker.beer, którą opublikowałem pod koniec maja tego roku? Dziś niejako druga część tamtej degustacji. Już...
    NEBIR

    #335: Nepomucen & BIRBANT – NEBIR

    W 2017 r. polskie browary rzemieślnicze zaczęły odważnie sięgać przy warzeniu swoich nowych piw po dodatki owocowe. I to nie po jakieś okropne syropy...

    #597: Sady/Moczybroda – Żar Tropików

    Weizen - trudno o bardziej klasyczny styl ;). Niektórzy zapewne słowo "klasyczny" z chęcią zamieniliby na wyraz "nudny". Ja jednak bawarskie pszenice lubię, choć...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Zamyka się Browar Lubicz

    Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

    Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

    Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...