Strona główna Brofaktura - współpraca

Brofaktura - współpraca

    #958: Brofaktura – Kupieckie

    Pilsner to styl jak najbardziej klasyczny. Ale nie oznacza to, że jest to piwo łatwe. Wielokrotnie przytaczałem tutaj krążące w środowisku piwowarów powiedzenie "Pokaż...

    #948: Brofaktura – Dortmunder Export

    Wadą piw niepasteryzowane są ich krótkie terminy przydatności do spożycia. Gdy ponad dwa tygodnie temu degustowałem piwo Dortmunder Export z Browaru Brofaktura, miałem zamiar...

    #1016: Brofaktura – This is… Mlecyk!

    Ostatnie piwo z czerwcowych "darów losu" od Browaru Brofaktura, które pozostało mi jeszcze do zrecenzowania, to trunek dość oryginalny - nie tyle ze względu...

    #1093: Brofaktura – Double Black IPA

    Jeszcze nie tak dawno black IPA było stylem na wymarciu - powszechnym był pogląd, że tego rodzaju piwa słabo się sprzedają. Ci którzy szukają...

    #1111: Brofaktura – Oat Cream Hazy IPA #002

    Stęskniliście się za recenzjami hejzi ipek? ;). Przyznam się, że ja nieszczególnie. Mimo to nie chciałem, aby dzisiejsze piwo się przeterminowało - a jako...

    #978: Brofaktura – Foreign Extra Stout z kakaowcem

    Po serii bardzo dobrych lagerów z Browaru Brofaktura, dziś powrócę do uwarzonych w Siedlcach piw górnej fermentacji. Do tej pory miałem okazję recenzować dwa...

    #1117: Brofaktura & Wysocki Coffee & Kufloteka – Foreign Extra Stout z kawą oraz...

    Moda na dodawanie tonki do piwa nieco już przygasła - jeszcze chyba tylko "hurtownia" Monsters dodaje czasem nasiona tonkowca wonnego w dużych ilościach -...

    #1103: Brofaktura – Belgian Stout ze skórką pomarańczy

    Lubię stouty. Ostatnio sporo się ich pojawia tu na portalu. Obecnie spora ich milk stouty pod różnymi postaciami, z różnymi dodatkami. Browar Brofaktura postanowił...

    #1045: Brofaktura – Bohemian Pilsner

    Dopiero co miałem okazję recenzować Pilsa z Browaru Trzech Kumpli, a dziś mam przyjemność spróbować kolejne tego typu piwo, tyle że w wykonaniu słynącego...

    #1051: Brofaktura – Peach Sour Witbier

    Witbier to ciekawy, wywodzący się z Belgii styl, który - jak już wiele razy wspomniałem - w pewnym momencie praktycznie zniknął z piwnej mapy...

    #1012: Brofaktura & Kufloteka – Pils z Limonką

    Działalność recenzencka wiąże się z otrzymywaniem mniejszych lub większych tzw. darów losu. Staram się opisywać wszystkie piwa, które do mnie przychodzą. Z uwagi na...

    #1002: Brofaktura – Black Jack

    Dry stout to w Polsce styl podobnie rzadki jak np. black IPA. Browary już jakiś czas temu postawiły na inne podgatunki tego ciemnego górnofermentacyjnego...

    #996: Brofaktura – German Pilsner

    Jednym z najlepszych piw z mieszczącego się w Siedlcach browaru restauracyjnego Brofaktura, które miałem okazję dotąd próbować, był sprzedawany pod nazwą Kupieckie pilsner typu...

    #945: Brofaktura – Polish Pale Ale: Zula

    Muszę przyspieszyć z degustacją piw z Brofaktury. Są one niepasteryzowane, więc powoli zbliża się już ich termin przydatności do spożycia. A, że jakiś czas...

    #1037: Brofaktura – Wheat IPA (Pink Boots Blend)

    Jeszcze nie tak dawno styl określany jako wheat IPA był popularny, szczególnie wśród konsumentów, którzy poszukiwali łagodniejszych, mniej goryczkowych "ipek". Dziś tego rodzaju piwa...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Zamyka się Browar Lubicz

    Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

    Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

    Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...