Co tydzień publikuję dla Was na moim blogu zestawienie piwnych nowości mijającego tygodnia – szczególny nacisk kładę na informacje o nowych piwach na rynku, ale także ciekawe piwne zapowiedzi. Jeśli nie chcesz, aby zabrakło w moim cotygodniowym zestawieniu jakiegoś konkretnego newsa, napisz do mnie mejla: [email protected].
Trwają Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych. Tym samym pojawiło się na rynku sporo ciekawych piw – z całą pewnością nie odnotowałem wszystkiego. No, ale inaczej się nie da – sam Facebook też w tym za bardzo nie pomaga, bo potrafi wyświetlać treści z tygodniowym opóźnieniem ;).
Reklama
(24.–30.11.2019 r.)
Nowe piwa na rynku:
- Złoto Pomykacza z Browaru Harpagan – pils z brokatem [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Bursztynowa Komnata z Browaru Harpagan – pils z brokatem [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Twice As Nice z Browaru Funky Fluid – double IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Insane Hop Slap z Browaru Piwne Podziemie – new england double IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Black Freak Day z Browaru Piwne Podziemie – black ale z laktozą, kawą, zestem z grejpfruta, pomarańczy i cytryny [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Hello! z Browaru Spencer – american IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Vildebeest z Browaru Spencer – dry stout [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Cream Stout z Browaru Dwie Krople – cream stout [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Stara Strzecha z Browaru Gwarek – amber ale [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Delegacja Zagraniczna #1 z kooperacji browarów Zakładowego i Dunham – barley wine z syropem klonowym [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Delegacja Zagraniczna #2 z kooperacji browarów Zakładowego i Dunham – barley wine z syropem klonowym [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Delegacja Zagraniczna #3 z kooperacji browarów Zakładowego i Dunham – barley wine z syropem klonowym [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Delegacja Zagraniczna #4 z kooperacji browarów Zakładowego i Dunham – barley wine z syropem klonowym [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Badylarz z Browaru Zakładowego – ciemny lager [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Majster z Browaru Zakładowego – american lager [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- BO z Browaru Olimp – woda chmielona [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Martian Red Wine Barrel Aged z Browaru Raduga – imperial stout [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Fruitman z Browaru Szpunt – fruity new england IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Hopman z Browaru Szpunt – new england IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Borderline z Browaru BIRBANT – sour plum russian imperial stout [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Obibok z Browaru Lasowiak – coffee vanilla milk [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- N’Zappa z Browaru w Cieniu – new zealand pale ale [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Hop Riot z Browaru Monsters – wheat IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Piotrek z Bagien West Coast IPA z Browaru Jan Olbracht Rzemieślniczy – west coast IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Buffalo Sheriff z Browaru Rockmill – DDH double IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Freak 2 z Browaru Raduga – pilsner z dodatkiem kiszonego czerwonego buraka [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
Zapowiedzi nowych piw:
- Portermass Bourbon BA z Browaru PINTA – imperialny porter bałtycki z syropem klonowym, kokosem i kawą [premiera: połowa grudnia]
- Merry Cranberry z Browaru Rockmill – cranberry barley wine [premiera: 6-7 grudnia]
Reklama