Co tydzień publikuję dla Was na moim blogu zestawienie piwnych nowości mijającego tygodnia – szczególny nacisk kładę na informacje o nowych piwach na rynku, ale także ciekawe piwne zapowiedzi. Jeśli nie chcesz, aby zabrakło w moim cotygodniowym zestawieniu jakiegoś konkretnego newsa, napisz do mnie mejla: [email protected].
Moda na piwa DDH póki co nie przemija – dalej pojawia się ich całkiem sporo. Dziś ostatnie w lutym zestawienie nowości, na które będzie można głosować już za niespełna tydzień w kolejnym organizowanym przeze mnie plebiscycie.
Reklama
(17.02–23.02.2019 r.)
Nowe piwa na rynku:
- Jedziemy z Tematem z Browaru Cześć Brat – american wheat [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Mjolneer z Browaru Beergard – american IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Grimneer z Browaru Beergard – mandarina pale ale [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Draupneer z Browaru Beergard – dry stout [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Hveiteer z Browaru Beergard – hefeweizen [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Mimeer z Browaru Beergard – west coast IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Zombie Nation z Browaru Wagabunda – polish IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Cherry in Black z Browaru Wagabunda – cherry black sour ale [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Isla de Islay z Browaru Wagabunda – whisky stout [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Brzask z Browaru Gzub – gose z rabarbarem [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Hazaj Tropi z Browaru Szałpiw – new england IPA z dodatkiem pulpy z mango, marakui, guawy oraz gravioli [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- DDH Juicy Symphony z Browaru Rockmill – triple IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Purista z Browaru ReCraft – imperial stout [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Chata Bogata z Browaru PERUN – bohemian pils [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- W Porzeczku z Warsztatu Piwowarskiego – pszenica z dodatkiem czarnej porzeczki [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Hoppy Berliner z Browaru Piwne Podziemie – dry hopped berliner weisse ze skórką pomarańczy [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Dark Choco z Browaru Piwne Podziemie – chocolate stout [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- New England DDH DIPA Vic Secret+Experimental AU 035 z AleBrowaru – new england double IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Sourtime Berliner Weisse z truskawką z Browaru Maryensztadt – berliner weisse [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Wolichu Wachu z kooperacji browarów Kingpin i Freigeist Bierkultur – cold brew ale
[kliknij, aby zobaczyć etykietę] - #Mondaymotivation z Browaru Socho – DDH double IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- DDH Double IPA z Browaru Prost – DDH double IPA
- Hazy Disco z Browaru PINTA – DDH new england IPA [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
Łącznie: 23 piwa
Zapowiedzi nowych piw:
- Nektar Bogów z Browaru Moczybroda – nectarine sour ale (premiera: wkrótce)
- Pine To Black z Browaru Brokreacja – imperial black IPA z pączkami sosny (premiera: wkrótce)
- Leśna Malina z Browaru Zdrojowego Augustów – aromatyzowane owocowe (premiera: wkrótce)
- Żona Kata Szlakiem Czarownic z Browaru Książęcego Nysa – american pale ale (premiera: 2 marca)
- WRCLW Cherry Eisbock z Browaru Stu Mostów – wymrażany koźlak z wiśniami (premiera: 28 lutego)
Łącznie: 5 piw
Powroty piw:
- Przekupka z Browaru Profesja – imperial witbier [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Coco Moon z Browaru BIRBANT – coco & coffee milk stout [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
- Rigel z Browaru Mintaka – american wheat [kliknij, aby zobaczyć etykietę]
Łącznie: 3 piwa
Reklama