fot. Stara Komenda Browar/Facebook

W środę, 29 sierpnia, jednocześnie w Szczecinie i Warszawie swoją premierę będzie miał saison Ceylon, uwarzony w kooperacji przez szczeciński browar restauracyjny Stara Komenda oraz rzemieślniczy Browar Wagabunda.

Ceylon to saison, do którego dodane zostały skórki pomarańczy oraz cynamonu prosto ze Sri Lanki i amerykańskiego chmielu. Piwo ma 13° Plato ekstraktu oraz 6% alkoholu.

Reklama

Event, w czasie którego spróbować będzie można także piw uwarzonych przez piwowarów domowych z zachodniopomorskiego PSPD, ruszy o godz. 18:00. Tego dnia w Starej Komendzie obecni będą obaj, stojący za premierowym piwem, piwowarzy Filip Mazur oraz Piotr Pawlak. Ponadto Ceylon poleje się także w dwóch warszawskich lokalach: Same Krafty vis-à-vis i Craft Beer Muranów – Piwny Świat.

Link do wydarzenia na Facebooku:
https://www.facebook.com/events/2079264028957116/

Reklama