fot. Browar FUNKY FLUID/Facebook

Kilkanaście kartonów puszek piwa Gelato: Kiwi, Pear & Lime z Browaru Funky Fluid zostało źle spasteryzowanych. W efekcie tego dochodzi w nich do dalszej, niekontrolowanej fermentacji, powodującej przegazowanie piwa. W tym przypadku symptomem tego zjawiska jest charakterystyczne „napuchnięcie” puszki.

Browar zapewnia, że dotyczy to tylko niewielkiej części warki, a problem nie dotknął innych piw z serii Gelato. Zauważa jednak, że warto trzymać je w lodówce.

Reklama

Funky Fluid zachęca do udokumentowania każdego takiego przypadku i reklamowania zakupionego piwa w sklepie lub barze.

https://www.facebook.com/funkyfluid/photos/a.550067665458152/996046137526967/

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/aś – zachęcam do polubienia naszego profilu na Facebooku:

  Polub Chmielnik Jakubowy na Facebooku

Reklama