Aż 36 miesięcy leżakowały i fermentowały cztery piwa z serii Be Wild z Browaru Rockmill, które w przyszłym tygodniu trafią na rynek. Są to: wild ale z wiśniami, flanders red ale, wild ale z malinami oraz brett saison. Wszystkie zostały rozlane do butelek o pojemności 0,75 litra.
Piwa powstały w pierwszym roku działalności Browaru Rockmill. Dwa z nich – Be Wild #1 Cherry Wild Ale oraz Be Wild #3 Raspberry Wild Ale – były fermentowane mixem dzikich drożdży wywodzących się z belgijskich piw fermentacji spontanicznej. Natomiast Be Wild #2 Flanders Red Ale Rondo Regent BA trafiło do beczek po czerwonym winie, zaś Be Wild #4 Brett Saison Chardonnay BA był fermentowany sześcioma szczepami brettów, po czym trafił do beczki po białym winie Chardonnay.
Pierwszy zestaw tych piw ma trafić do pierwszego piwowara i współzałożyciela Rockmilla – Andrzeja Milera. Przy okazji oficjalnie ujawniono, że obecnie z Rockmillem współpracuje Bartosz Nowak, znany z warzenia w gdańskiej Brovarnii i prowadzenia bloga Małe Piwko.