#553: Browar Jana/Funky Fluid – Gonna Be Late
W wielu miejscach w internecie można przeczytać różnego rodzaju podsumowania ubiegłego roku w polskim krafcie. Znaleźć w nich można m.in. zestawienia najlepszych debiutów 2018...
#551: Świebodzin – Importer Barrel Aged
W sobotę obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Porteru Bałtyckiego (Baltic Porter Day). Na tę okazję miałem zamiar przygotować recenzję imperialnego porteru bałtyckiego, na który już od...
#541: Bytów/Olimp – Hebe
Boże Narodzenie to czas dla mnie wyjątkowy - ale nie z powodu "magii świąt", czy też rodzinnej atmosfery. Dla mnie ma ono wymiar przede...
#531: Czarnków/Golem – Milky Moon Rum BA
Z piwem Milky Moon z Browaru Golem miałem do czynienia już podczas tegorocznego, czerwcowego Szczecin Beer Fest. Artur Karpiński poczęstował mnie wówczas wersją leżakowaną...
#519: Browar na Jurze/PINTA – Risfactor Bourbon BA
Świętując setną rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości sięgnąłem po te piwa z moich aktualnych zapasów, po których najwięcej sobie obiecywałem, choćby ze względu na...
#518: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kord Whiskey BA (po terminie)
Rzadko piję dwa razy to samo piwo. Czasem jednak robię wyjątki - tak było m.in. z piwem Kord Whiskey BA z Browaru Jan Olbracht...
#503: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Piece of Cake
Wybory już za nami, można więc znów zająć się piwem :). Dziś na mojego bloga powraca browar, na którym jeszcze nigdy się nie zawiodłem,...
#494: Jan Olbracht/Piwoteka&Golem – Przedpiekle
Są w Polsce browary, na których jak dotąd nigdy się nie zawiodłem. Dziś zaprezentuję Wam owoc współpracy dwóch z nich - browarów: Piwoteka oraz...
#482: Browar Stu Mostów & De Molen – Art+18
Z holenderskim Browarem De Molen miałem już kilka razy do czynienia, a ostatnio głównie za sprawą kooperacji z polskimi browarami. Zaczęło się chyba od...
#470: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Epsilon Wild & BA
Seria oznaczanych literami greckiego alfabetu kwasów z Browaru PINTA jest już całkiem imponująca. Jednym z najlepiej ocenianych piw z tej linii jest Kwas Epsilon,...
#469: Łąkomin – Belgijski Byk na Torfowisku
Od recenzji ostatniego "barrel ejdża", czyli piwa leżakowanego w beczce, upłynęło sporo wody w Odrze. Są to zwykle piwa mocniejsze, jednak panujące ostatnio upały...
#458: Bytów/Olimp – Jopejskie
Imieniny to dla mnie dzień nieporównywalnie ważniejszy niż urodziny, które to co roku przypominają u nieubłaganym upływie czasu ;). Co prawda, trochę wbrew tradycji...
#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu
Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...
#398: Łańcut – Anglosas
O Browarze Łańcut od dawna słyszę wiele dobrego. Do tej pory ich piwa jednak jakoś mnie omijały - miałem chyba pecha, że nie trafiałem...
#384: De Molen&Piwoteka – Łódź i Młyn Sherry BA
Coraz częściej zdarza się, że polskie browary, decydując się na leżakowanie w beczkach mocnych, na rynek wypuszczają je w kilku wersjach. Tak było m.in....