#553: Browar Jana/Funky Fluid – Gonna Be Late

W wielu miejscach w internecie można przeczytać różnego rodzaju podsumowania ubiegłego roku w polskim krafcie. Znaleźć w nich można m.in. zestawienia najlepszych debiutów 2018...

#551: Świebodzin – Importer Barrel Aged

W sobotę obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Porteru Bałtyckiego (Baltic Porter Day). Na tę okazję miałem zamiar przygotować recenzję imperialnego porteru bałtyckiego, na który już od...

#541: Bytów/Olimp – Hebe

Boże Narodzenie to czas dla mnie wyjątkowy - ale nie z powodu "magii świąt", czy też rodzinnej atmosfery. Dla mnie ma ono wymiar przede...

#531: Czarnków/Golem – Milky Moon Rum BA

Z piwem Milky Moon z Browaru Golem miałem do czynienia już podczas tegorocznego, czerwcowego Szczecin Beer Fest. Artur Karpiński poczęstował mnie wówczas wersją leżakowaną...

#519: Browar na Jurze/PINTA – Risfactor Bourbon BA

Świętując setną rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości sięgnąłem po te piwa z moich aktualnych zapasów, po których najwięcej sobie obiecywałem, choćby ze względu na...

#518: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kord Whiskey BA (po terminie)

Rzadko piję dwa razy to samo piwo. Czasem jednak robię wyjątki - tak było m.in. z piwem Kord Whiskey BA z Browaru Jan Olbracht...

#503: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Piece of Cake

Wybory już za nami, można więc znów zająć się piwem :). Dziś na mojego bloga powraca browar, na którym jeszcze nigdy się nie zawiodłem,...

#494: Jan Olbracht/Piwoteka&Golem – Przedpiekle

Są w Polsce browary, na których jak dotąd nigdy się nie zawiodłem. Dziś zaprezentuję Wam owoc współpracy dwóch z nich - browarów: Piwoteka oraz...

#482: Browar Stu Mostów & De Molen – Art+18

Z holenderskim Browarem De Molen miałem już kilka razy do czynienia, a ostatnio głównie za sprawą kooperacji z polskimi browarami. Zaczęło się chyba od...

#470: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Epsilon Wild & BA

Seria oznaczanych literami greckiego alfabetu kwasów z Browaru PINTA jest już całkiem imponująca. Jednym z najlepiej ocenianych piw z tej linii jest Kwas Epsilon,...

#469: Łąkomin – Belgijski Byk na Torfowisku

Od recenzji ostatniego "barrel ejdża", czyli piwa leżakowanego w beczce, upłynęło sporo wody w Odrze. Są to zwykle piwa mocniejsze, jednak panujące ostatnio upały...

#458: Bytów/Olimp – Jopejskie

Imieniny to dla mnie dzień nieporównywalnie ważniejszy niż urodziny, które to co roku przypominają u nieubłaganym upływie czasu ;). Co prawda, trochę wbrew tradycji...

#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#398: Łańcut – Anglosas

O Browarze Łańcut od dawna słyszę wiele dobrego. Do tej pory ich piwa jednak jakoś mnie omijały - miałem chyba pecha, że nie trafiałem...

#384: De Molen&Piwoteka – Łódź i Młyn Sherry BA

Coraz częściej zdarza się, że polskie browary, decydując się na leżakowanie w beczkach mocnych, na rynek wypuszczają je w kilku wersjach. Tak było m.in....

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...