#28: Okocim – Porter Mocno Dojrzałe

Porter bałtycki to jeden z dwóch stylów, z których, można śmiało powiedzieć, słynie Polska. Jest to mocne, ciemne piwo dolnej fermentacji (wiem, amerykańska klasyfikacja...

#20: Browar na Jurze – Kwas Pruski

W 2015 r. Browar na Jurze w Zawierciu obchodził 18 urodziny - z tej okazji zdecydowano się wypuścić niezwykłe, jak na regionalny browar, piwo...

#13: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Delta

Dziś na blogu piwo dość nietypowe - będące bowiem ciemną wariacją na temat Berliner Weisse, czyli lekkiego, mocno kwaśnego piwa, mającego swojego korzenie w...

#10: Wąsosz/Setka – Madagaskar

Degustowane przeze mnie dzisiaj piwo to pierwsze z Browaru Setka, jakie do tej pory udało mi się spróbować. Jest to milk stout - czyli...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...