#960: PINTA – PINTA Miesiąca (luty 2021): Olá Amora Preta
Tegoroczna PINTA Miesiąca skupia się wokół chmielu. W ramach tej serii pojawiają się piwa, które mają wyeksponować charakter mało znanych, czy rzadko używanych w...
#28: Okocim – Porter Mocno Dojrzałe
Porter bałtycki to jeden z dwóch stylów, z których, można śmiało powiedzieć, słynie Polska. Jest to mocne, ciemne piwo dolnej fermentacji (wiem, amerykańska klasyfikacja...
#1103: Brofaktura – Belgian Stout ze skórką pomarańczy
Lubię stouty. Ostatnio sporo się ich pojawia tu na portalu. Obecnie spora ich milk stouty pod różnymi postaciami, z różnymi dodatkami. Browar Brofaktura postanowił...
#1154: PINTA – PINTA Classics: Belgian Abbey Single
Belgijskie piwa klasztorne kojarzą się nam zazwyczaj z trzema stylami: dubblem, triplem oraz quadruplem. Zdecydowanie mniej znanymi piwami są belgian single, czyli najlżejsze oraz...
#1083: Zapanbrat/Trzech Kumpli – American Beauty
American blonde ale w USA bywa nazywany również golden ale'm. Do tej pory nie miałem za bardzo do czynienia z tego rodzaju piwami, ponieważ...
#1129: PINTA – PINTA Classics: Extra Special Bitter
Browar PINTA regularnie rozszerza swoją linię produktową PINTA Classics, w ramach której piwa trafiają wyłącznie do sklepów sieci Lidl. Obecnie seria ta liczy sobie...
#382: Waszczukowe – Dzielny Irek
Choć samego Dnia św. Patryka generalnie nie celebruję, to jednak wpis tematyczny się przyda ;). Nie będzie jednak recenzji zielonego piwa, które uważam za...
#1151: Browar Zakładowy – 1000% Normy
Browar Zakładowy regularnie świętuje "jubileusze" okrągłych liczb wyprodukowanych warek piwa. Jesienią zeszłego roku browar z Poniatowej świętował wypuszczenie na rynek tysięcznej partii piwa. Z...
#779: Marysia/Brokreacja – Cooking with Beelzebub
Nie lubię sięgać po produkty, które nawiązują, bądź też kojarzą się z okultyzmem. Z tego powodu nie pojawiają się u mnie piwa uwarzone przez...
#566: Browar na Jurze/PINTA – Grape Ale Red
Piwo i wino - wydawałoby się: dwa różna światy. Okazuje się, że da się je i tak połączyć. Owocem piwno-winnego mariażu jest styl określany...
#392: Beer Bros./Hoppy Beaver – Scotland Yard
Nowe browary na rynku z reguły rozpoczynają działalność od wprowadzenia do sklepów piw, które mają największe szanse na sprzedaż. I tak najczęściej w pierwszej...
#34: Bednary – Osteroida Chili
Dziś na moim blogu chciałbym zaprezentować piwo, które dla wielu może jawić się jako jakieś mega dziwactwo, które raczej nie nadaje się dla wegetarian,...
#538: Steamworks Brewing – Killer Cucumber Ale
Za warzywami, ogólnie mówiąc, nie przepadam - o niewielu z nich mogę powiedzieć, że je lubię. Ba, np. takich soków warzywnych, które są dostępne...
#524: Buxton & Omnipollo – Original Texas Pecan Ice Cream
Walczę obecnie z przeziębieniem, dlatego też przez ostatnie dni recenzje pojawiały się u mnie rzadziej niż zwykle. Mam nadzieję, że już niedługo to się...
#933: Berliner Kindl Schultheiss Brauerei – Berliner Kindl Bock Hell
Gdy myślimy o koźlaku, nasuwa się nam skojarzenie piwa dość ciemnego, wyraźnie melanoidynowego, opiekanego, czasem trochę karmelowego, które z czasem (wraz z utlenieniem) nabiera...