#1061: Artezan – Cymbopogon

Piwem interesuję się mniej więcej od 2010/2011 roku. Kilka lat później powstał Chmielnik Jakubowy - najpierw w formie mikrobloga, potem bloga. Siłą rzeczy wiele...

#1060: Łańcut & Browar Trzech Kumpli – Demode

Browar Trzech Kumpli to pod względem jakości jeden z najstabilniejszych polskich browarów kraftowych w Polsce. Już nie pamiętam, kiedy jego piwo mnie zawiodło. Kraftowiec...

#1059: Sady/Deer Bear – Bistro v. 2

Imperialne pastry stouty stały się jedną ze specjalności Browaru Deer Bear, przy czym ten polski kraftowiec nie ukrywa, że przy tworzeniu tego rodzaju piw...

#1058: PINTA & Crosby Hops – Hazy Discovery: Portland

Browar PINTA wyznacza szlaki nie tylko pod względem innowacyjności samych piw, ale również co rusz wprowadza nowe formy kooperacji z innymi firmami - zarówno...

#1057: ReCraft/Piwne Podziemie – Tropicalia

Nie wiem, czy też to zauważyliście, ale ostatnio ciężko kupić IPA o zawartości alkoholu poniżej 6%, za to jest duży wybór piw o woltażu...

#1056: ReCraft/Za Miastem – Dobra Noc

Jednym ze stoisk, które odwiedziłem podczas odbywającego się na początku października szczecińskiego Oktoberfestu, było stoisko Browaru Za Miastem, przygotowującego się aktualnie do uruchomienia swojego...

#1055: ?/Funky Fluid & Mikkeller – Double Gelato: Frugtsalad

Dzisiejsze piwo kupiłem głównie ze względu na browary, które w ramach kooperacji je uwarzyły. Nie codziennie zdarza się, że polski kraftowiec kooperuje z legendarnym...

#1054: Opolski – Porter

Przyszłoroczne Święto Porteru Bałtyckiego zbliża się wielkimi krokami. Spodziewam się więc, że w najbliższych tygodniach browary wypuszczą kolejne piwa w tym stylu. Tymczasem zajmę...

#1053: Artezan – Supporting You Supporting Me

Chociaż Browar Artezan wypuszcza całkiem sporo piw, to na Chmielniku Jakubowym pojawia się stosunkowo rzadko. Przez to, że większość nowych piw ma bardzo podobne...

#1052: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista (Panama Geisha Deborah Nirvana)

I'm Your Barista to moja ulubiona seria piw z Browaru Maltgarden - uwielbiam bowiem dobrze zrobione imperialne stouty, a jeszcze bardziej - kawę. A...

#1051: Brofaktura – Peach Sour Witbier

Witbier to ciekawy, wywodzący się z Belgii styl, który - jak już wiele razy wspomniałem - w pewnym momencie praktycznie zniknął z piwnej mapy...

1050: ?/Brokreacja – Call to Create: Stream

Dziś ważny dzień dla Jurka Gibadły odpowiadającego m.in. za marketing Browaru Brofaktura. Wieczorem w krakowskim lokalu BroPub by Brokreacja odbędzie się oficjalna premiera jego...

#1049: NOOK – Choco Stout

To już trzecia i ostatnia odsłona stoutowej miniserii wpisów przygotowanych przeze mnie z okazji ubiegłotygodniowego Międzynarodowego Dnia Stoutu. Tak się fajnie złożyło, że recenzje...

#1048: PINTA – Zwycięski Milk Stout

Wczorajszy Międzynarodowy Dzień Stoutu skłonił mnie do przeszukania moich zapasów w poszukiwaniu piw, które świetnie wpasują się w tę okazję. Pierwszą w tym roku...

#1047: Opolski – Oatmeal Stout

Wśród zalet różnego rodzaju piwnych festiwali na pewno należy wymienić możliwość spróbowania piw, które są mocno limitowane lub zazwyczaj są kompletnie niedostępne. Tak też...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...