#378: BeerLab/Inne Beczki – Cherry Elephant
Wiśnie w piwie kojarzą mi się głównie z belgijskimi kriekami, czyli wiśniowym wariantem lambika. No, może jeszcze z kormoranową Wiśnia w Piwie. Sam ten...
#581: Beer Bros./Hoppy Beaver – My Name Is Lager
Dodając chmiel do piwa zwykle korzysta się z granulatu chmielowego, produkowanego ze zmielonych i sprasowanych szyszek chmielu. Tak jest po prostu najpraktyczniej. Surowiec ten...
#666: ReCraft/Pilica – Fabrykant
Swoją przygodę z Browarem Pilica rozpoczynam od silnego uderzenia, czyli od jednego z trudniejszych dla początkujących browarów stylu - pilsa o nazwie Fabrykant. W...
#836: Sady/Beverage Brewing – Hybrid Tea IPA
Dobrej jakości herbata to coś, bez czego nie wyobrażam sobie dnia. Średnio raz na jakieś trzy miesiące robię sobie większe zakupy za większą liczbę...
955: Bytów/Widmo – Pierwsza Poprawka
Jak pewnie zauważyliście, dość regularnie staram się sięgać po piwa z browarów, które jeszcze u mnie nie gościły. Ostatnio wpadłem na małe zakupy do...
#1022: Miejski Browar Stargard – Orkiszowe Morela/Marakuja
Jak przez długi czas nie miałem do czynienia z piwami z Miejskiego Browaru Stargard, tak ostatnio dwukrotnie w krótkim czasie miałem okazję próbować warzonych...
#34: Bednary – Osteroida Chili
Dziś na moim blogu chciałbym zaprezentować piwo, które dla wielu może jawić się jako jakieś mega dziwactwo, które raczej nie nadaje się dla wegetarian,...
#206: Zadyma – Ciemne
Browary restauracyjne to to segment polskiego rynku piwowarskiego, który jest traktowany przeze mnie jakoś tak po macoszemu. Jak dotąd, od momentu uruchomienia bloga, odwiedziłem jedynie...
#679: Nepomucen/Gwarek – Na Horyzoncie
American pale ale to styl znany każdemu, kto choć trochę interesuje się nowofalowym piwem. Obecnie jest to już stały punkt oferty browarów kraftowych. Niezbyt...
#782: Maryensztadt – Wild & Funky Flanders Red Ale
Flanders red ale to jeden z moich ulubionych stylów piwa. Niestety, nieczęsto mam okazję, żeby sięgnąć po tego rodzaju trunki. Nie ma ich zbyt...
#1104: PINTA – PINTA Classics: Roggenbier
Gdy myślimy o wywodzących się z niemieckiej Bawarii stylach piwa, w pierwszej kolejności na myśl przychodzi weizen, piwo pszeniczne. Występuje on w różnych odmianach...
#11: Artezan – Mera IPA
Z uwagi na to, że byłem dzisiaj na siatkarskim szlagierze - meczu Ligi Mistrzyń Chemik Police-Eczacibasi Stambuł, który wygrał zespół z Polic. postanowiłem otworzyć...
#237: Pasieka Dziki Miód – Miód pitny trójniak „Chmielak”
Dziś na blogu coś, czego jeszcze nie było, a mianowicie recenzja rzemieślniczego miodu pitnego! Generalnie lubię wszystko, co słodkie - co zresztą po mnie...
#583: Lasowiak – Krawaciarz
Jakiś czas temu założyłem sobie, że przynajmniej raz w miesiącu na moim blogu będę brał na warsztat browar, z którym wcześniej nie miałem do...
#1132: Browar Stu Mostów – Pale Ale
Coraz więcej browarów rezygnuje z umieszczania na etykietach szczegółów na temat swoich piw. Jest to zasługą absurdalnych kontroli, jakie przeprowadza w Polsce kilka instytucji...