#1002: Brofaktura – Black Jack
Dry stout to w Polsce styl podobnie rzadki jak np. black IPA. Browary już jakiś czas temu postawiły na inne podgatunki tego ciemnego górnofermentacyjnego...
#1075: Zarzecze/Kingpin – Bliss
Do dzisiejszego piwa zabierałem się już od dłuższego czasu. W międzyczasie musiałem sobie zrobić małą przerwę od stylu hazy IPA, który po prostu mi...
#50: Nepomucen – Stout Bourbon Barrel Chips
Browar Nepomucen to bardzo ciekawa inicjatywa powstała w Polsce w ostatnim roku. Jej wyjątkowość polega choćby na tym, że jest to browar stacjonarny, a tych...
#330: Przystanek Tleń – Russian Imperial Stout Whisky BA
Vox populi, vox Dei! Zapytałem Was w ankiecie na Facebooku, którym piwem mam zająć się w pierwszej kolejności, dając do wyboru Russian Imperial Stout...
#372: BeerLab/Rockmill – Episode 10: Rauchbock
Bracki Rauchbock z 2012 r., autorstwa Andrzeja Milera - aktualnego piwowara Browaru Rockmill, był pierwszym Grand Championem, który miałem okazję spróbować. Z perspektywy czasu...
#533: Kormoran – Podróże Kormorana: Witbier
Browar rzemieślniczy, wcale nie musi być mały. Do grona kraftowców śmiało można zaliczyć m.in. Browar Kormoran, który znany jest z ekskluzywnych piw zapoczątkowanych przez...
#621: Piwna – Pszeniczne
Przed wybuchem piwnej rewolucji browary restauracyjne znane były z tego, że był tam większy wybór niż w takiej zwykłej knajpie z piwem. I to...
#730: Browar Bury – Pszeniczne
Walka z przeziębieniem, które - jak wiadomo - u faceta jest równoznaczne z bojem na śmierć i życie, nie sprzyja ani degustacji piw, ani...
#1201: Błonie/Inne Beczki – Sourzilla
Ostatnio na portalu pojawiły się trzy recenzje piw ciemnych, trzeba więc teraz dla odmiany sięgnąć po coś jasnego. Od dłuższego czasu na swoją kolej...
#242: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kord Whiskey BA
Swego czasu Kopyr lansował tezę (o której zresztą ostatnio zrobiło się jakoś ciszej), że sztosy muszą być drogie. Otóż nie muszą, a pokazał to...
#588: Browar Grodzisk – Grodziski Porter
Swego czasu przy okazji premiery kooperacyjnego piwa browarów Pracownia Piwa i Podgórz pod nazwą Baran z Jajem, przez polskie środowiska związane z piwem przetoczyła...
#213: Bytów/Olimp – Bacchus
Browar Olimp już od dłuższego czasu jest obecny na naszym rynku. Choć na moim blogu pojawiło się już ponad 200 opisów piwa, to browar...
#563: Błonie/NOOK – Tea Time
Początek miesiąca i od razu mamy debiut browaru. Rzadko bywam w polskich hipermarketach, ale nie tak dawno zawitałem do Auchan, gdzie po raz pierwszy...
#1187: PINTA – PINTA Classics: Doppelbock
Muszę przyznać, że podoba mi się lidlowa seria Browaru PINTA, w ramach której co rusz dostajemy całkiem interesujące interpretacje bardziej klasycznych stylów piwa. Jakoś...
#269: Piekarnia Piwa/Piwowar – Ścięta Głowa
Sporadycznie na moim blogu pojawiają się recenzje czegoś innego niż tylko piwo. Oprócz herbat, wody chmielonej, czy też cydru, opisywałem również miód pitny "Chmielak"...


























