#354: Maryensztadt – Wawa Wita

Będąc ostatnio w markecie duńskiej sieci handlowej żółto-czarnym logo, ku swojemu zdziwieniu, trafiłem na całą baterię piw z Browaru Maryensztadt. Muszę przyznać, że ich...

#353: Fortuna – Komes Belgian IPA

W rodzinie Komesów, będącej jedną z trzech linii produktowych Browaru Fortuna, jest obecnie dziewięć piw. Seria znana jest przede wszystkim z mocnych, ekstraktywnych piw...

#352: PERUN/Deer Bear – Yam Yam Ramen IPA

O ramenie, czyli zupie pochodzącej z kuchni japońskiej, słyszałem już wielokrotnie, jednak nie miałem jeszcze okazji, żeby jej spróbować. Osobiście w ogóle za zupami...

#351: BeerLab/Wokanda – Przesłuchanie Uzupełniające

Debiutując w grudniu ubiegłego roku Browar Wokanda wypuścił na rynek dwa piwa. Jednym z nich było Przesłuchanie wstępne, czyli milk stout, którego recenzja wisi...

#350: Kamionka/Golem – Etz Chaim Lite

Wśród piw, które wywarły na mnie największe wrażenie w ubiegłym roku, były niewątpliwie i niespodziewanie lekkie kwasy z Browaru Golem - Naftali oraz Sour...

#348: ?/Argus – Porter

W przeddzień Święta Porteru Bałtyckiego 2018 postanowiłem wziąć na tapet (nie, nie popełniłem tu żadnej literówki ;) ) jedno z najłatwiej dostępnych i korzystnych...

#347: Nepomucen – Road

Piwa kraftowe na dobre zadomowiły się w sklepach sieci Lidl. Początkowo byłem przekonany, że będzie to jedynie tymczasowa oferta, jednak - jak się okazało...

#346: Marysia/Brokreacja – Sweet Temptation

Jak już wspomniałem przy okazji recenzji Porteru Komendowego 387 z Browaru Stara Komenda - nie mam zbyt wielu dobrych doświadczeń z piwami leżakowanymi w...

#345: De Molen&Piwoteka – Łódź i Młyn Bowmore Whisky BA

Łódź i Młyn to piwo będące owocem bardzo ciekawej międzynarodowej kooperacji polskiego Browaru Piwoteka oraz holenderskiego De Molena, który znany jest z wysokiej jakości...

#344: Kamionka/Czarnków – Konstancin Pszeniczne niefiltrowane

Pamiętacie Browar Konstancin? Swego czasu był on znany z dobrego i chyba jedynego na polskim rynku roggenbiera, czyli piwa żytniego w typie niemieckim. Niestety,...
Jungle IPA

#341: Zodiak/Inne Beczki – Jungle IPA

Długo nie mogłem się jakoś zabrać do tej recenzji, ale w końcu się udało. Piwo zostało kupione jeszcze w starym roku w Lidlu, który...
Przesłuchanie wstępne

#340: BeerLab/Wokanda – Przesłuchanie wstępne

Według Michała "Docenta" Marandy z blogu polskieminibrowary.pl w 2017 r. ruszyło 26 nowych browarów kontraktowych. Faktem jest, że obecnie rynek zmienił się na tyle,...

#338: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Kappa

Boże Narodzenie już za nami, trzeba więc zabrać się za nadrabianie piwnych zaległości ;). W czasie świąt na to czasu nie było i trochę...

#337: Zarzecze/BIRBANT – El Jaguaris

Boże Narodzenie już za pasem, więc wypadałoby sięgnąć po coś choć trochę świątecznego. Tu co roku z pomocą przychodzi Browar BIRBANT, który w grudniu...
NEBIR

#335: Nepomucen & BIRBANT – NEBIR

W 2017 r. polskie browary rzemieślnicze zaczęły odważnie sięgać przy warzeniu swoich nowych piw po dodatki owocowe. I to nie po jakieś okropne syropy...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...