#580: Profesja – Szofer

Kraftowe piwa bezalkoholowe to było dla mnie największe zaskoczenie ubiegłego roku. Pojawiło się ich naprawdę sporo i prezentowały generalnie naprawdę dobry poziom, dając w...

#579: Browar Jana/Piwne Podziemie – Permanent Vacation

Vermont IPA, czy też new england IPA pojawiały się u mnie już wielokrotnie. Natomiast z określeniem "north east IPA" spotykam się dziś pierwszy raz...

#577: ?/Hopito – Pina Chocolada

Wszelkiej maści IPA powinny być pite jak najszybciej - z czasem zmniejsza się chmielowość w aromacie, a baza słodowa się utlenia, co może dawać...

#576: Browar na Jurze – Kwaśny Mniszek

W swoich zapasach mam zwykle około 20 butelek piwa. Aby ogarniać to, co akurat posiadam, praktycznie od samego początku prowadzę sobie arkusz kalkulacyjny, w...

#575: AleBrowar – New Wave Gose Blueberry

AleBrowar, będący jednym z nestorów polskiej piwnej rewolucji, w pewnym momencie odpadł z czołówki kraftu. Zbiegło się to z budową oraz procesem uruchomienia własnego...

#574: Błonie/Nook – Czas na Przerwę

Ostatnio królowały u mnie piwa ciemne, przeplatane od czasu do czasu innymi rzadziej u mnie spotykanymi stylami. "Ipki" jakoś zeszły na drugi plan. Przydałoby...

#573: Beer Bros./Hoppy Beaver – Nice To Meet You

Czasem się zdarza, że w ramach tzw. darów losu dane piwo otrzymuję przed jego premierą. Rzadko, ale jednak się zdarza ;). Ostatnio swoimi dwoma...

#572: Przystanek Tleń – Sour Cherry Wild Ale White Wine BA

Leżakowanie w beczkach po winie potrafi dać naprawdę ciekawe efekty. Oprócz typowo drewnianych nut, jak np. dębowa wanilina, wnoszą często aromaty typowe dla wina....

#570: Browar na Jurze/PINTA – Imperator Bałtycki Sherry Oloroso BA

Trzecie urodziny bloga zmotywowały mnie do sięgnięcia po najciekawsze piwo, jakie obecnie mam w kończących się już moich zapasach piwa. Po krótki researchu okazało...

#569: Fortuna – Fortuna Czarne Whisky Wood

Fortuna Czarne z Browaru Fortuna to jedno jedno z najbardziej charakterystycznych dla mnie piw z ery "przedkraftowej". A przynajmniej jedno z tych, które zapadły...

#568: Sady/Deer Bear – Candy Shop Marshmallow & Salty Caramel

Lubię słodycze. Ba, należę do tych, którzy potrafią zjeść całą puszkę kajmaku przy jednym posiedzeniu, co zresztą widać po mojej posturze :P. Latem ubiegłego...

#567: Bednary – Sinior Isidoro

Mojej stronie internetowej w przyszłym tygodniu stukną trzy lata. Te swego rodzaju urodziny mojego bloga zbiegły się w tym roku z piątą rocznicą powstania...

#566: Browar na Jurze/PINTA – Grape Ale Red

Piwo i wino - wydawałoby się: dwa różna światy. Okazuje się, że da się je i tak połączyć. Owocem piwno-winnego mariażu jest styl określany...

#565: Bojanowo – Bojan Porter

Przez długie lata portery bałtyckie w Polsce były w odwrocie. W najgorszym dla nich momencie ostało się ich pewnie tyle, że można byłoby je...

#564: ?/Szpunt – Supernova

Jednym z piw ze śp. Browaru Setka, które najbardziej zapadły mi w pamięć torfowy Viking Pils. Połączenie torfu i klasycznego pilsa wydało mi się...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...