#672: Maryensztadt – Brewmaster Edition Stout Owsiany z Przytulią Wonną

Zioła w piwie kojarzą mi się przede wszystkim z gruitem, czyli mieszanką ziołową, która była używana przez piwowarów zanim do powszechnego użytku wszedł doskonale...

#707: Zarzecze/Solipiwko – Disco Ursus

Swego czasu Tomasz Kopyra lansował powiedzenie "w Polsce się dymi", twierdząc, że powinniśmy chwalić się piwami wędzonymi jako naszą specjalnością. Czas pokazał, że nie...

#751: PINTA – Simply The Best!

PINTA od około pół roku warzy już na swoim. Minął grudzień a ja do tej pory nie zrecenzowałem żadnego piwa warzonego w Wieprzu :P....

#786: Browar Jana/Karuzela & Michał Kopik – Reymont Silnika

Triple IPA - piwa w tym stylu nie należą do moich ulubionych. Być może nie trafiłem jeszcze na takie, które wyrwałoby mnie z butów....

#934: Amber – Po Godzinach: Woodside

Dziś trzecia sobota stycznia, a to oznacza, że tego właśnie dnia już po raz szósty obchodzimy Święto Porteru Bałtyckiego. Z tej okazji planuję serię...

#967: Gryf/Brokreacja – The Nurse

Kontrowersje - potrafią albo przyciągać do danego produktu, albo też od niego odrzucać. Przynajmniej ja tak mam :). Po dzisiejsze piwo - The Nurse...

#1009: Nepomucen & Funky Fluid – Classic with a Twist: Quadrupel with Figs, Raisins,...

Portalowy dział z recenzjami był ostatnio zdominowany przez piwa jasne, głównie IPA. Przyszedł więc czas na pewną zmianę - sięgnąłem więc po coś ciemniejszego...

#1040: Waszczukowe – RIS z Puszczy Barrel Aged

W dalszym ciągu robię sobie mały odpoczynek od piw typu IPA, ze szczególnym uwzględnieniem hazy "ipek". To dobra okazja, aby sięgnąć po te style,...

#1074 Zapanbrat/Trzech Kumpli – Califia

Puszki już na stałe zadomowiły się w polskim krafcie. Niewątpliwie mają one wiele zalet, ale również pewne wady - w tym niestety też cenę....

#1145: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Crazy King: Sabro Citra Mosaic

Przez ostatnie dwa lata kanały dystrybucji piw kraftowych mocno się zmieniły. Ich dostępność nie jest już domeną wyłącznie sklepów specjalistycznych i drobnego handlu, a...

#1184: Browar Tarnobrzeg – Superstar

Jedną z najciekawszych informacji końcówki ubiegłego roku było ogłoszenie przez Browar Tarnobrzeg inwestycji przebudowy zabytkowych browarnianych zabudowań w Tarnobrzegu. Z tej okazji ekipa wspomnianego...

#81: Wąsosz – Malinowe

"Piwo z sokiem" - określenie to zapewne już niejednokrotnie doprowadziło do szewskiej pasji barmanów pracujących w lokalach z piwem rzemieślniczym. To, co jest dla...

#119: Kamionka/Doctor Brew – Summer Ale

Doctor Brew jest obecnie jedną z najprężniej rozwijających się inicjatyw kontraktowych na polskim rynku. Rozpoczęcie warzenia w Kamionce, wprowadzenie na rynek piw refermentowanych w...

#357: Browar Świebodzin – Hejzi

Zachodnia część Polski nie ma szczęścia do browarów rzemieślniczych. Jednym z nielicznych na tym obszarze jest Browar Świebodzin, z którym jak miałem do czynienia...

#395: BeerLab/Wokanda – Wniosek Dowodowy

American pale ale to jeden z najczęściej pojawiających się u mnie na blogu stylów. Obok american IPA stał się już on symbolem piwnej rewolucji....

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...