#101: Zarzecze/PINTA – Ce n’est pas IPA Bruin

Bière de garde to styl, którego północnofrancuski rodowód jest zbliżony do saisona - oba bowiem warzone były na wsi, jako napój wykorzystywany przy pracach...

#148: Księży Młyn/Browar Okrętowy – Olander

Szczecin ponoć leży nad morzem - przynajmniej tak uważa jakieś 3/4 Polski ;). Choć do Morza Bałtyckiego ze Szczecina drogą jest jakieś 100 km,...

#346: Marysia/Brokreacja – Sweet Temptation

Jak już wspomniałem przy okazji recenzji Porteru Komendowego 387 z Browaru Stara Komenda - nie mam zbyt wielu dobrych doświadczeń z piwami leżakowanymi w...

#383: BeerLab – Piaseczyńskie Pszeniczne

Za dzisiejszą recenzję miałem zabrać się wcześniej, jednak pół dnia zeszło mi na prace konserwacyjne mojej strony. Jeśli trafiliście na moment, w którym blog...

#456: Stary Browar Kościerzyna/Doctor Brew – Experimental American Witbier

Jakkolwiek witbiery bardzo lubię i należą one do moich ulubionych piw pszenicznych, to jednak ich imperialne oraz amerykańskie warianty uważam za mało sensowne. Dlaczego?...

#502: Czarnków – Konstancin Saison

Piwowarom domowym Doroty Chrapek przedstawiać nie trzeba. W środowisku jest ona znana choćby z prowadzenia z internetowego sklepu piwowarskiego oraz bloga o tematyce domowego...

#543: Browar Jana/Piwne Podziemie – Triple Vision

Po dość długiej przerwie, w niedługim czasie pojawi się na moim blogu kilka double (a.k.a. imperial) IPA. Latem nie miałem na nie jakoś ochoty...

#585: ?/Brokreacja – Trip-Hop Galaxy Mosaic Simcoe

DDH to skrót często w polskim krafcie spotykany. Moda ta przyszła do nas zza oceanu i... niewiele z niej wynika, ponieważ te trzy literki...

#685: Waszczukowe – Figlarna Bożena

Muszę przyznać, że Browar Waszczukowe ma całkiem chwytliwe nazwy swoich piw z podstawowej linii. Przypomnę tu choćby Rudą Marudę, czy też Barbarę Cwaniarę. Do...

#720: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Citrus Crown

Dziś wtorek, a to oznacza, że przyszła kolej na następne piwo nadesłane mi jakiś czas temu przez Browar Mistrzowie Smaku. I choć lato skończyło...

#755: Czarnków – Konstancin Bourbon Barrel Aged Porter

Pomimo, że staram się na bieżąco śledzić to, co dzieje się na rynku, to jednak czasem bywam mocno zaskoczony. Tak było podczas mojej ostatniej...

#787: Łańcut – ALEKKO

W tych ciężkich czasach, z którymi wszyscy mamy do czynienia, trochę z przekory postanowiłem sięgnąć po lekkie piwo. Piwo pasujące do wiosny, która kilka...

#853: Lubicz – American Pale Ale

Restauracyjny Browar Lubicz z Krakowa już raz zawitał do działu z recenzjami Chmielnika Jakubowego - przypomnę, że recenzowałem wtedy typowo klasyczne piwo, tj. Pszeniczne....

#895: PINTA – Oto Mata IPA

Odkąd Browar PINTA przeniósł się na swoje, tj. do browaru w Wieprzu, docierają do mnie sygnały, jakoby spadła jakość piw tego najbardziej znanego polskiego...

#1041: ReCraft/Piwne Podziemie – Lady Luck

Dotychczas Browar Piwne Podziemie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym przy okazji recenzji piw górnej fermentacji. Wszystkie reprezentowały w miarę równy naprawdę dobry poziom. Lagera...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...