#714: Browar na Jurze – Motocyklowe

To, że piwo bezalkoholowe wcale nie musi być nudne, pokazało już m.in. Miłosław Bezalkoholowe IPA z Browaru Fortuna. Bardzo je lubię i chętnie wracam...

#713: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2019: Brut IPA

Gdy w sierpniu recenzowałem uwarzone w ramach Kuźni Piwowarów 2019 Black IPA, byłem przekonany, że innych piw z tegorocznej edycji nie uda mi się...

#712: Gryf/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Double Victory

Jesteśmy na półmetku serii wpisów o piwach dostępnych w ofercie Browaru Mistrzowie Smaku. Do tej pory opublikowałem trzy recenzje: Tea Valley, Hop Fortune oraz...

#711: Witnica/Smaki Podhala – Kozicka

Kończę dziś serię kilku piw z popularnej pod Tatrami marki spod marki Smaki Podhala. Kozicka, którą się dziś zajmę, będzie już czwartą pozycją z...

#710: Nepomucen – Pelican

Jakkolwiek moda na milkshake IPA powoli chyba przemija, tak piwa z owocami w dalszym ciągu cieszą się dużą popularnością. Browary prześcigają się w wymyślaniu...

#709: AleBrowar – Let’s Surf

Etykiety AleBrowaru jeszcze do niedawna były bardzo spójne wobec siebie i na tyle charakterystyczne, że zazwyczaj można je rozpoznać z daleka. Dzisiaj nie jest...

#708: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Tropical Cruise

No i mamy kalendarzową jesień. Nie żebym jakoś szczególnie przez to płakał, bo dopóki będzie ciepło (tj. 15-20 stopni), to taką jesienną aurę bardzo...

#707: Zarzecze/Solipiwko – Disco Ursus

Swego czasu Tomasz Kopyra lansował powiedzenie "w Polsce się dymi", twierdząc, że powinniśmy chwalić się piwami wędzonymi jako naszą specjalnością. Czas pokazał, że nie...

#706: Kormoran – Terra Donum

Terra Donum z Browaru Kormoran - oj, długo zwlekałem w sięgnięciu w sklepie po to piwo. Ilekroć byłem w szczecińskim Chmielu przy ul. Duńskiej...

#705: Wrężel/Piwo Szczyrkowskie – Centrum Pszeniczne

Oprócz piw nowofalowych w ofercie sygnowanej przez markę Piwo Szczyrkowskie nie mogło zabraknąć klasyki - weizena oraz pilsa. Te klasyczne pozycje zostawiłem sobie na...

#704: Wąsosz/Chmielologia – Sesyjne IPA

Gluten to słowo, które jeszcze nie tak dawno miało fatalną prasę - wręcz stało się synonimem niezdrowego żywienia. A tak naprawdę substancja ta jest...

#703: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Hop Fortune

Pilsner to styl klasyczny, który w pierwszej chwili kojarzy się nam z piwami czeskimi (w końcu miejscem narodzin pilsa w formie, którą dzisiaj znamy,...

#702: Witnica/Smaki Podhala – Hruby Baca

Hruby Baca to kolejne piwo, którym się zajmę na moim portalu, firmowane przez zakopiański sklep specjalistyczny z alkoholami Smaki Podhala. Wcześniej recenzowałem Świstoka oraz...

#701: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Pan IPAni DDH (wersja urodzinowa)

Browar Trzech Kumpli pojawiał się u mnie już kilkukrotnie. Jego piwa praktycznie zawsze (nie licząc jednego wyjątku - Goedemorgen) otrzymywały ode mnie bardzo wysokie...

#699: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Tea Valley

W poprzedniej recenzji zajmowałem się piwem z dodatkiem herbaty i laktozy. Dziś pozostanę w bardzo podobnych klimatach, ponieważ kilka dni temu otrzymałem przesyłkę od...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...