#694: Wrężel/Szczyrkowskie – Summer Ale

Lato nieubłaganie zbliża się ku końcowi - wraz z nim zapewne coraz częściej na moim portalu będą pojawiać się recenzje piw mocniejszych, bardziej ekstraktywnych....

#793: Recraft/Rockmill – Buffalo Sheriff

Jak tam u Was po świętach? Mam nadzieję, że koronawirus nie przeszkodził Wam w świętowaniu Wielkanocy :). U mnie jak zwykle było sporo obżarstwa....

#864: Browar Grodzisk – Bezalkoholowe Mango Ale

Wakacje już za nami i w sumie tak się jakoś w tym roku złożyło, że nie miałem dłuższego urlopu. OK, byłem tydzień nad jeziorem...

#977: Zarzecze/BIRBANT – Hiruko

Myślałem, że szybciej mi to zejdzie, ale dopiero dziś - ponad dwa miesiące po otrzymaniu "darów losu" - na mój warsztat trafia ostatnie piwo...

#1190: Fortuna – Komes Wymrażany Barley Wine Old Forester BA

Szczecin to dziwne miasto. Pomimo prawie 400 tysięcy mieszkańców panuje w nim bieda pod względem liczby specjalistycznych sklepów z piwem. Do niedawna były zaledwie...

#100: Wąsosz & Humalove – Puola | Polska

Państwa skandynawskie (oprócz Danii) w porównaniu do innych państw europejskich mają bardzo specyficzne podejście do sprzedaży alkoholu, bowiem dystrybucja mocnych napojów alkoholowych (tj. powyżej...

#142: Gościszewo/AleBrowar – Ortodox Pale Ale

AleBrowar, choć znany jest przede wszystkim z piw nowofalowych, ma w swojej ofercie także linię Ortodox. Pod tą marką weterani polskiej rewolucji piwnej w...

#237: Pasieka Dziki Miód – Miód pitny trójniak „Chmielak”

Dziś na blogu coś, czego jeszcze nie było, a mianowicie recenzja rzemieślniczego miodu pitnego! Generalnie lubię wszystko, co słodkie - co zresztą po mnie...

#344: Kamionka/Czarnków – Konstancin Pszeniczne niefiltrowane

Pamiętacie Browar Konstancin? Swego czasu był on znany z dobrego i chyba jedynego na polskim rynku roggenbiera, czyli piwa żytniego w typie niemieckim. Niestety,...

#379: Świebodzin – Sekal

Black IPA to jeden z moich ulubionych stylów. Paradoksalnie przez długi czas tego rodzaju piwa na moim blogu nie pojawiały się. W zasadzie nie...

#453: Bytów & Rockmill – „R”

Trzecim piwem z kooperacyjnej serii sześciu piw, uwarzonych wspólnie przez browary Bytów oraz Rockmill, których nazwy razem złożą się na wyraz "PORTER", jest "R"....

#496: Amber – Grand Imperial Porter

Był rok bodaj 2008, gdy na półki polskich sklepów trafił Grand Imperial Porter z Browaru Amber. Aż trudno uwierzyć, że od tamtego momentu minęła...

#540: BIAŁY – Biały Irlandzki Stout

Biały stout to swego rodzaju oksymoron, coś w stylu czarnego śniegu, czy zimnego ognia. Mimo to ostatnio pojawiło się na rynku piwo, które tak...

#667: ReCraft/Pilica – MO.ES

Nowe na polskim rynku browary rzemieślnicze zazwyczaj stawiają na typową nową falą, jaką są piwa chmielone amerykańskimi odmianami chmielu. Ale nie Browar Pilica, który...

#737: Browar Zamkowy Cieszyn – West Coast IPA Cieszyńskie

Browar Zamkowy Cieszyn ma szerokie portfolio, które może zainteresować miłośników zarówno piwnej klasyki, jak i nowej fali. Wybór jest szeroki - dlatego też co...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...