#726: Marysia/Brokreacja – Pig Difference

Piwo i mięso to połączenie znane od dawna - mam tu oczywiście na myśli popijanie piwem tłustego mięsiwa, takiego jak np. golonka. A co...

#725: Browar Bury – Wheat IPA

Po tym jak Browar Bury porozsyłał po blogerach tzw. dary losu, regularnie trafiam na pozytywne opinie na temat jego piw. 1,5 tygodnia temu zrecenzowałem...

#728: PERUN – Dziedzictwo: Zula DDH

Piwna rewolucja kojarzy nam się przede wszystkim z chmielami z Nowego Świata, głównie z Ameryki, ewentualnie z Australii i Nowej Zelandii. Tymczasem coraz więcej...

#727: Bojanowo – Bojan Pszeniczne

Weizeny jeszcze nie tak dawno był domeną browarów restauracyjnych i tzw. regionalnych. Do dziś pamiętam te zachwyty, które swego czasu budził Ciechan Pszeniczne. Dziś...

#726: Zarzecze/Funky Fluid – Funky Fruit

Browar Funky Fruit to jeden z tych browarów, po których piwa sięgam w zasadzie w ciemno. Miałem już z nim do czynienia kilkukrotnie i...

#725: Browar Stu Mostów – WRCLW Raspberry Rye RIS

Imperialne stouty to jeden z moich ulubionych stylów piwa. A jak jeszcze doda się do nich maliny, czyli owoce, które po prostu uwielbiam, to...

#724: Browar Bury – Vermont IPA

Kolejnym debiutantem w dziale "Recenzje" mojego portalu jest Browar Bury, który przysłał niedawno sześć swoich piw opakowanych w bardzo ładne, drewniane (nie ma lipy...

#723: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Misty Belgian

Powoli zbliżamy się do zakończenia przeglądu aktualnego portfolio marki Craft Kingdom Brewery od Browaru Mistrzowie Smaku. Przekrój był szeroki, chociaż mi trochę brakuje ciemnego...

#722: Zarzecze/PINTA – IIPPAA

Double/imperial IPA to jeden z tych stylów, które na przestrzeni lat od wybuchu piwnej rewolucji w Polsce, wyraźnie ewoluował. Początkowo podwójne ipy były ciężkie,...

#720: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Citrus Crown

Dziś wtorek, a to oznacza, że przyszła kolej na następne piwo nadesłane mi jakiś czas temu przez Browar Mistrzowie Smaku. I choć lato skończyło...

#719: PERUN – Leśne Runo (agrest, czarna porzeczka)

O tej porze roku leśne runo kojarzyć się pewnie może z dodatkiem grzybów, ewentualnie - z żurawiną. A właśnie piwo o tej nazwie -...

#718: Bielawska Wytwórnia Napojów/Dwie Krople – APA

Staram się, aby co jakiś czas w dziale "Recenzje" mojego portalu pojawiały piwa z nieznanych mi dotychczas browarów. I tak z Browarem Dwie Krople,...

#717: Czarnków/Golem – Double Dybuk 4R Barrel Aged

Dziś pękło 500 tysięcy wyświetleń mojego portalu. Wynik ten osiągnąłem po niemal czterech latach działalności (strona Chmielnika Jakubowego swoje czwarte urodziny będzie obchodziła w...

#716: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Wild Heritage

Piąte piwo z Browaru Mistrzowie Smaku - Craft Kingdom Brewery Wild Heritage - to powrót do jego specjalności, czyli trunków z dodatkami. A dokładniej...

#715: Wrężel/Piwo Szczyrkowskie – Skalite Pils

Jakkolwiek za typowymi międzynarodowymi jasnymi lagerami, których smak jest bliski wodzie, nie przepadam, to już dobrego pilsa bardzo lubię. A o takiego wcale nie...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...