#837: Incognito – Vendetta

Miałem już dziś nic nie pisać, jednak dzisiejsza pogoda - a w Policach jest dziś słonecznie i bardzo ciepło - mnie do tego zmotywowała....

#836: Sady/Beverage Brewing – Hybrid Tea IPA

Dobrej jakości herbata to coś, bez czego nie wyobrażam sobie dnia. Średnio raz na jakieś trzy miesiące robię sobie większe zakupy za większą liczbę...

#835: Kraftwerk – Wanted Style

Na Śląsku mamy chyba obecnie największe zagęszczenie browarów kraftowych w Polsce. Nie liczyłem ich, ale takie odnoszę wrażenie. Jednym z pierwszych tamtejszych kraftowców był...

#834: Miedziowy44 – Miedziowe44 Coco Island

Z czym Wam kojarzy się połączenie wiórków kokosowych i czekolady? :). U mnie pierwszym skojarzeniem jest chyba znany Wam wszystkim baton Bounty. Tak na...

#833: Przystanek Tleń/Last Bell – Socolate Paradisus

Przygotowując się do kolejnej recenzji zauważyłem, że w ostatnim czasie nagromadziło mi się kilka milk stoutów. Większość z nich trafiła do mnie nie tyle...

#832: Maryensztadt/Dziki Wschód – Wolny Duch

Piwa bezalkoholowe stają się coraz ważniejszą gałęzią działalności portalu Chmielnik Jakubowy. Zresztą to, co się dzieje w polskim krafcie, coraz bardziej sprzyja takiemu trendowi....

#831: PERUN/Good Game Brewery – Super Beer Bros

Z racji tego, że co tydzień przygotowuję wpisy z serii Wieści Tygodnia, myślę, znam większość polskich browarów kraftowych (z wielu z nich nie piłem...

#830: Browar na Jurze/PINTA – Quatro

Browar PINTA w przyszłym roku będzie świętował 10-lecie istnienia. Masakra, jak to szybko zleciało. To samo pomyślałem, gdy zobaczyłem, kiedy swoją premierę miało piwo,...

#829: Profesja/Rockmill & Go For World – Source of Life

O kooperacjach nawiązanych przez polskie browary kraftowe piszę często. Stosunkowo rzadko jednak tego rodzaju współpraca wybiega poza świat piwa. Czasem jednak jest inaczej i...

#828: BIAŁY – Kafejeto

Lubię kawę. Ba, bez dwóch lub trzech filiżanek wypitych w ciągu dnia jestem wręcz nie do życia ;). Jakiś czas temu zacząłem zgłębiać świat...

#827: Błonie/Brewery Hills – Strawberry

Powoli kończy się sezon na truskawki. Owoce te lubię, ale nie żeby tak jakoś szczególnie. Może to kwestia tego, że w sklepach i na...

#826: Łąkomin – Czarny Basior w Kentucky

Browar Łąkomin umie w mocne piwa, co zdążył już udowodnić kilka razy za sprawą publikowanych przeze mnie na Chmielniku Jakubowym recenzji. Wszystkie oceniłem przynajmniej...

#824: Maryensztadt/Dziki Wschód – Koń z Walony / Szalony Koń

Lubię, gdy browary kreatywnie podchodzą do wymyślania nazw swoich nowych piw. Takim niedościgniętym dla mnie wzorem wśród polskich kraftowców jest Browar Harpagan. Sporą kreatywnością...

#823: Incognito – Plague Doctor

Zaraza - chyba wszyscy mamy jej dosyć. Jakby nie patrzeć to epidemia dalej trwa i może się okazać, że już niedługo obudzimy się z...

#822: BIAŁY – Jasny Wybór

Połowa czerwca przyniosła nam iście letnią pogodę. Pociągnę więc trochę temat piw dobrych na lato. Ostatnio recenzowałem świetne bezalkoholowe Mini MAXI mango z PINTY....

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...