#856: AleBrowar/Maltgarden & Bierland & Ostecx Créative – Pool Party Fantasy

Ostatnimi czasy Browar Maltgarden mocno eksploatuje dwa tematy. Pierwszym z nich są "hejzi ipki", które wyewoluowały z new englandów. Drugim rodzajem piw wypuszczanych w...

#854: Łąkomin – Landsberger Kraft (Dry Stout)

Pod koniec lipca przy okazji mojego wyjazdu do Słubic postanowiłem zatrzymać się na chwilę w Łąkominie, gdzie w w tamtejszym pałacyku myśliwskim działa Browar...

#853: Lubicz – American Pale Ale

Restauracyjny Browar Lubicz z Krakowa już raz zawitał do działu z recenzjami Chmielnika Jakubowego - przypomnę, że recenzowałem wtedy typowo klasyczne piwo, tj. Pszeniczne....

#852: Błonie/Brewery Hills – Passion Fruit

Lato powoli zbliża się ku końcowi (choć za oknem zdecydowanie tego nie widać), a ja w tym sezonie nie sięgnąłem jeszcze po żadne berliner...

#851: Sady/Moczybroda – Łaciaty Stout

Początkowo miałem zająć się recenzją innego piwa, ale zauważyłem, że dawno nie było u mnie czegoś ciemnego. No, ale taka jest właśnie specyfika lata,...

#849: Łąkomin – Landsberger Kraft (German Ale)

Gorzów Wielkopolski jest miastem intrygującym, choćby z tego powodu, że... nie leży w Wielkopolsce. Taką zmyłkę przygotowała nam komisja ustalająca polskie nazwy geograficzne na...

#848: Lubicz – Pszeniczne

Browary restauracyjne - z punktu widzenia beer geeka - mają jeden zasadniczy minus. Warzone przez nie piwa są dostępne wyłącznie komina - zdobycie ich...

#846: Browar Zakładowy – Mam Co Robić

Browar Zakładowy początkowo wiernie trzymał się nazw piw nawiązujących do pracy w dużych zakładach, które wywodziły się głównie z czasów słusznie minionych. Aktualnie koncepcja...

#845: Przystanek Tleń/Last Bell – Freedom for All

Browar Last Bell niedawno zadebiutował na Chmielniku Jakubowym. Był to udany debiut - piwo mi smakowało mimo kilku zastrzeżeń co do aromatu i wyglądu...

#844: Fortuna – Komes Barley Wine

Dziś u mnie na dworze niezbyt gorąco, chociaż 21 stopni to chyba maksymalna akceptowalna przeze mnie temperatura powietrza. Korzystając z tego, że nie ma...

#843: Łąkomin – Sus Scrofa in Caribaeis

W miniony weekend odwiedziłem Słubice i okolice (tak jakoś mi się zrymowało ;) ). Przy okazji, niemalże po drodze, postanowiłem zajechać do Łąkomina, a...

#842: Maryensztadt/Dziki Wschód – Buszujący w Zbożu

Buszujący z Zbożu - wiem, że nazwa tego uwarzonego przez Browar Dziki Wschód powinna mi się kojarzyć z powieścią amerykańskiego pisarza J.D. Salingera o...

#840: Błonie/Brewery Hills – Sabro

Amerykańskie nowofalowe odmiany chmielu kojarzone są przede wszystkim z aromatu cytrusów, owoców tropikalnym, czasem żywicy drzew iglastych. Jest jednak odmiana, która oprócz wspomnianych nut...

#839: AleBrowar/Maltgarden – Guess The Day

Pastry Sour to styl, który można spokojnie nazwać objawieniem tego roku. No dobra, dla jednych to objawienie, dla innych - przekleństwo. Dlaczego? Bo pastry...

#838: Gryf/Brokreacja – The Barber

W dyskontach pewnej niemieckiej sieci na literę "L" dość regularnie pojawiają się piwa kraftowe. Ostatnio na tamtejsze półki sklepowe trafiło piwo z podstawowej linii...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...