#932: Książęcy Browar Nysa – Nyskie Pszeniczne

Moim pierwszym kontaktem z Książecym Browarem Nysa było american pale ale Szlakiem Czarownic: Żona Kata. Z nową falą nyski browar rzemieślniczy poradził sobie -...

#969: ReCraft/Mentzen – Chmiel Tropików

Do recenzji tego piwa zabieram się mniej więcej od Wielkanocy. Otrzymałem je bowiem w "darach losu" mniej więcej w połowie marca. Dziś mamy końcówkę...

#1186: Zapanbrat/Trzech Kumpli & Al.Capone – Hoppy Weizen

Współpraca między siecią sklepów z alkoholem Al.Capone oraz Browarem Trzech Kumpli cały czas się rozwija - powstało już kilka ich wspólnych piw, z których...

#124: Browar na Jurze/PINTA – Atak Chmielu

Jak pewnie zauważyliście, raz na jakiś czas bardzo lubię sięgać po piwa, które są dostępne już od lat na polskim rynku. Dziś zatem chciałbym...

#165: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Milk Stout

Tegoroczna Kuźnia Piwowarów zbliża się już ku końcowi - na rynek trafiło właśnie ostatnie piwo z edycji 2016, czyli Rauchbier. Tymczasem w szkicach mojego...

#396: Pracownia Piwa – Dark Side of The Milk

Milk stoutów Ci u nas dostatek - jest to jeden z tych stylów, które świetnie sprawdzają się jako "entry level". A wszystko za sprawą...

#431: Tenczynek – „P” Milk Stout

Ciemne piwa wielu osobom kojarzą się z trunkiem mocnym i słodkim. Jak już zapewne wiecie z lektury mojego bloga, wcale tak być nie musi....

#468: Incognito – American Wheat

Przy okazji poprzedniej recenzji, w której opisałem swoje wrażenia z degustacji Barona Friedricha z Browaru Faktoria, wspomniałem o różnicy między american weizenem a american...

#574: Błonie/Nook – Czas na Przerwę

Ostatnio królowały u mnie piwa ciemne, przeplatane od czasu do czasu innymi rzadziej u mnie spotykanymi stylami. "Ipki" jakoś zeszły na drugi plan. Przydałoby...

#699: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Tea Valley

W poprzedniej recenzji zajmowałem się piwem z dodatkiem herbaty i laktozy. Dziś pozostanę w bardzo podobnych klimatach, ponieważ kilka dni temu otrzymałem przesyłkę od...

#868: Łąkomin – MUSTANG: I’m Legend

W lutym, jeszcze przed wybuchem koronawirusowej pandemii, Browar Łąkomin świętował piąte urodziny. Z tej okazji wypuścił pięć nowych premier, które odbywały się przez pięć...

#948: Brofaktura – Dortmunder Export

Wadą piw niepasteryzowane są ich krótkie terminy przydatności do spożycia. Gdy ponad dwa tygodnie temu degustowałem piwo Dortmunder Export z Browaru Brofaktura, miałem zamiar...

#980: Nepomucen/Gwarek – Teoria Mętności^2

Teoria Mętności to jedno z tych piw z kontraktowego Browaru Gwarek, które bardzo dobrze przyjęło się na rynku. Duża w tym zasługa "efektu Kopyra",...

1015: Widawa & Browar Kopyra – Shark

Przez 10 lat piwnej rewolucji niektóre piwa urosły do rangi ikony. Coś takiego z całą pewnością można powiedzieć o Ataku Chmielu z Browaru PINTA,...

#1201: Błonie/Inne Beczki – Sourzilla

Ostatnio na portalu pojawiły się trzy recenzje piw ciemnych, trzeba więc teraz dla odmiany sięgnąć po coś jasnego. Od dłuższego czasu na swoją kolej...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...