#1116: Browar Spółdzielczy & Rockmill – Lądolód Rioja BA

Browar Spółdzielczy to jedna z najfajniejszych inicjatyw w polskim krafcie. Działa on bowiem w ramach spółdzielni socjalnej, zatrudniającej osoby z niepełnosprawnościami intelektualnymi. Jednocześnie browar...

#1154: PINTA – PINTA Classics: Belgian Abbey Single

Belgijskie piwa klasztorne kojarzą się nam zazwyczaj z trzema stylami: dubblem, triplem oraz quadruplem. Zdecydowanie mniej znanymi piwami są belgian single, czyli najlżejsze oraz...

#97: Artezan – Rokokoko

Kokos i czekolada to połączenie, które nie od dziś jest bardzo popularne w cukiernictwie. Ta świetnie współgrająca kompozycja spotykana jest w różnego rodzaju ciastach, tortach,...

#377: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Imperial Stout

Piwne nowości na moim blogu pojawiają się dość rzadko. Jest to spowodowane głównie tym, że już od dawna nie uganiam się za nowymi piwami....

#735: Kormoran – Warmińskie Rewolucje

Nie wszystkie piwa, które piję, trafiają w formie recenzji na łamy mojego portalu. Szczególnie dotyczy to tych pozycji, które miałem już okazję wcześniej degustować...

#768: Profesja/Browar Odrzański – Viadrus

W dziale "Recenzje" mojego portalu gros tekstów dotyczy piw górnej fermentacji. "Honor" lagerów ratują w zasadzie trzy style - portery bałtyckie, pilsy oraz koźlaki....

#837: Incognito – Vendetta

Miałem już dziś nic nie pisać, jednak dzisiejsza pogoda - a w Policach jest dziś słonecznie i bardzo ciepło - mnie do tego zmotywowała....

#875: Zarzecze/Birbant – PukaPuka

Obrodziło u mnie piwami w stylu pastry sour. Jak na początku byłem w tym temacie mocno w tyle, jednak teraz już się to zmieniło...

#1025: Zarzecze/BIRBANT & Piwne Podziemie – COOLAB7: The Seventh Seal

Spośród owoców tropikalnych, które są dodawane do piwa, najczęściej wykorzystywane są chyba mango i marakuja. Ta ostatnia trafiła trafiła zresztą m.in. do recenzowanego ostatnio...

#1055: ?/Funky Fluid & Mikkeller – Double Gelato: Frugtsalad

Dzisiejsze piwo kupiłem głównie ze względu na browary, które w ramach kooperacji je uwarzyły. Nie codziennie zdarza się, że polski kraftowiec kooperuje z legendarnym...

#1093: Brofaktura – Double Black IPA

Jeszcze nie tak dawno black IPA było stylem na wymarciu - powszechnym był pogląd, że tego rodzaju piwa słabo się sprzedają. Ci którzy szukają...

#591: PERUN/Faktoria – Winchester

Piwo, którym dziś się zajmę - Winchester z Browaru Faktoria, swoją premierę miało już dawno, bo w II połowie 2014 r. Już wtedy odniosło...

#929: Maryensztadt – Darkness My Friend: DDH Imperial Black IPA

W grudniu ubiegłego roku Browar Maryensztadt ze Zwolenia obchodził swoje piąte urodziny. Z tej okazji wypuścił na rynek pięć piw - jedno z serii...

#964: Brofaktura – Marzen

Brofaktura pojawiała się już na Chmielniku Jakubowym pięciokrotnie. Do tej pory ten browar restauracyjny, który z uwagi na obecne warunki pandemiczne, musiał postawić na...

#1142: AleBrowar – Bałtycki Dziad: Stout

Kwestie mody nigdy nie były dla mnie istotne. Nie zwracam uwagi na marki ciuchów, a jedynie na ich jakość. Większości projektantów mody nawet nie...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...