#690: Van Steenberge – Gulden Draak 9000 Quadruple

Okolice moich 30. urodzin to dobry moment, aby uszczuplić moje zasoby piw mocnych. A że nie mam ich aktualnie dużo (w końcu trwa jeszcze...

#192: Cantillon – Gueuze 100% Lambic Bio

Dziś wyjątkowy dla mnie dzień - dokładnie rok temu oficjalnie ruszyła strona internetowa Chmielnika Jakubowego. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że nie żałuję decyzji...

#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#653: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Les Cassis Fous (Szalone porzeczki)

Przy okazji wczorajszego live'a Lekko pod Wpływem prowadzonego przez dwóch blogerów - Łukasza Matusika z bloga Piwolucja.pl oraz Bartka Nowaka z bloga Małe Piwko...

#1194: Van Steenberge – Piraat Triple 3 Hop

Ptaszki śpiewają, że niemiecki "sieciowy badylarz" coraz bardziej ogranicza swoją piwną ofertę. Rzadko bywam w tego rodzaju sklepach, ale jak już tam trafiam, to...

#578: Brasserie de Rochefort – Trapistes Rochefort 10

Od ostatniego wpisu z cyklu Piwna Klasyka minęły już trzy miesiące. Jest to więc najwyższy czas, aby ponownie sięgnąć po coś klasycznego. Dobrze się...

#227: Duvel Moortgat – Duvel

Po dwóch zamieszczonych przeze mnie na blogu recenzjach piw ciemnych trzeba sięgnąć po coś z jasnej strony mocy. Jako, że ostatnio dział "Piwna klasyka"...

#850: Boon – Geuze Mariage Parfait

Jak już pisałem pod koniec lipca, jakiś czas temu zaopatrzyłem się przez internet w kilka dobrych lambików, czyli belgijskich dzikich piw fermentacji spontanicznej. Jakoś...

1067: Brouwerij St. Bernardus – Christmas Ale

Boże Narodzenie już za pasem - to dobry moment, aby rozpocząć serię recenzji piw świątecznych, których trochę nazbierało się w moich zapasach. Jednocześnie postaram...

#511: De Brabandere – Petrus Aged Pale

Belgijskie piwo z serii Petrus, warzone przez Browar De Brabandere, pojawiło się u mnie na blogu po raz pierwszy niemal półtora roku temu. To...

#841: Boon – Oude Geuze Boon

Imieniny to dobry czas, żeby wyciągnąć coś dobrego. Zawczasu zaopatrzyłem się w kilka (dokładnie pięć) butelek dobrze znanych i cenionych trunków typu lambik. Tak,...

#289: Van Steenberge – Gulden Draak

Gdy jakiś czas temu w Lidlu pojawiły się piwa belgijskie, w opinii wielu zainteresowanych najciekawszą pozycją był Gulden Draak (co na język polski tłumaczy...

#500: De Proef/Mikkeller – Spontanframboos

500 recenzji - aż trudno uwierzyć, że przez niemal trzy lata mojej blogowej działalności zrecenzowałem aż pół tysiąca piw. Były to głównie piwa polskie,...

#311: De Brabandere – Petrus Dubbel

Okazuje się, że nowe głosowania na Facebooku są całkiem fajną zabawą ;). Wczoraj już po raz drugi zapytałem Was, które piwo powinienem w pierwszej...

#624: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Le Grodzisz Sauvage (Dziki Grodzisz)

PINTA mimo upływu lat wciąż potrafi zaskakiwać i udowadnia, że w dalszym ciągu ma duży wpływ na obowiązuje na polskim rynku trendy. Miniony weekend...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...