#217: Zadyma – Miodowe

Dziś kończę swoją tegoroczną przygodę z Browarem Zadyma, będącej pozostałością po spędzonym przeze mnie w ubiegłym miesiącu urlopie w Tatrach i na Podhalu. Do...

#491: Zodiak/Faktoria – Billy Kid

Moda na vermont IPA wydaje się już powoli kończyć. Pojedyncze premiery jeszcze się pojawiają, jednak nie przyprawiają już chyba nikogo o szybsze bicie serca....

#960: PINTA – PINTA Miesiąca (luty 2021): Olá Amora Preta

Tegoroczna PINTA Miesiąca skupia się wokół chmielu. W ramach tej serii pojawiają się piwa, które mają wyeksponować charakter mało znanych, czy rzadko używanych w...

#1098: Profesja – Cukiernik (orzech laskowy)

Pastry stout nie należy do moich ulubionych stylów. Jak dla mnie zazwyczaj są to piwa przeładowane dodatkami, za słodkie. A to jest dość dziwne,...

#427: Tenczynek – Marcowe

Piwo marcowe obecnie kojarzy się nam głównie z monachijskim Oktoberfestem. Dziś styl ten nie należy do zbyt szanowanych przez nowofalowych beer geeków i często...

#148: Księży Młyn/Browar Okrętowy – Olander

Szczecin ponoć leży nad morzem - przynajmniej tak uważa jakieś 3/4 Polski ;). Choć do Morza Bałtyckiego ze Szczecina drogą jest jakieś 100 km,...

#769: Chimay – Première

Otwierając na portalu dział "Z zagranicy" powiedziałem sobie, że muszę w końcu mocniej zabrać się za piwa zagraniczne - szczególnie te, które zaliczają się...

#1082: AleBrowar – Smoky Joe

Torfowe szkockie whisky można lubić, albo nienawidzić - nie ma tu scenariusza pośredniego. Podobnie jest z piwami wędzonymi torfem. Są one na tyle intensywne...

#681: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2019: Black IPA

Jakoś nie mam szczęścia do warzonych przez Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy piw z konkursu Kuźnia Piwowarów. Jeszcze nigdy nie udało mi się spróbować wszystkich...

#704: Wąsosz/Chmielologia – Sesyjne IPA

Gluten to słowo, które jeszcze nie tak dawno miało fatalną prasę - wręcz stało się synonimem niezdrowego żywienia. A tak naprawdę substancja ta jest...

#667: ReCraft/Pilica – MO.ES

Nowe na polskim rynku browary rzemieślnicze zazwyczaj stawiają na typową nową falą, jaką są piwa chmielone amerykańskimi odmianami chmielu. Ale nie Browar Pilica, który...

#987: Nepomucen – Crazy Lines #05: DDH Forest Black DIPA

Lubię, jak browary w ramach swojej działalności jakieś specjalizacje. Taki Browar Spółdzielczy wyspecjalizował się np. w wymrażankach, a Browar Nepomucen - w piwach z...

#890: Błonie/Brewery Hills – Cocktail (Calamansi, Passion Fruit, Peach)

Po swego rodzaju kalibracji, jaką była wczorajsza recenzja biedronkowego piwa Hopfe, dziś ponownie sięgam po coś z naszego krajowego krafciku. A, że w ciągu...

#10: Wąsosz/Setka – Madagaskar

Degustowane przeze mnie dzisiaj piwo to pierwsze z Browaru Setka, jakie do tej pory udało mi się spróbować. Jest to milk stout - czyli...

#209: Gościszewo/AleBrowar&PINTA – B-Day 4: Panie Proszą Panów

PINTA oraz AleBrowar to nestorzy polskiego kraftu. Inicjatywy te w zeszłym roku świętowały kolejno piąte i czwarte urodziny. Pośród lokali z ciekawym piwem, w tym...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...