#42: Kaiser Bräu – Mandarina Bavaria Sommerweisse

Recenzja ta miała zostać opublikowana dopiero za kilka dni, ale dziś (tj. 25 lutego) wybuchła w Niemczech poważna afera, która zatacza coraz szersze medialne...

#842: Maryensztadt/Dziki Wschód – Buszujący w Zbożu

Buszujący z Zbożu - wiem, że nazwa tego uwarzonego przez Browar Dziki Wschód powinna mi się kojarzyć z powieścią amerykańskiego pisarza J.D. Salingera o...

#888: Maryensztadt – Nevermind vol. 8

Macie już dość hazy "ipek"? Bo ja muszę przyznać, że jestem już nimi powoli zmęczony, dlatego tak rzadko pojawiają się tu na portalu. No,...

#51: PALM – Estaminet Premium Pils

Belgijski browar PALM do tej pory był mi znany przede wszystkim za sprawą ich sztandarowego produktu - PALM Spéciale Belge Ale (belgian pale ale)....

#36: Bartek/Doctor Brew – X-Rye

Od Świąt Bożego Narodzenia minął już dłuższy czas - ba, rozpoczął się już Wielki Post. Jakiś czas temu trafiło w moje ręce ubiegłoroczne piwo...

#145: Pivionica – Fulir Tamno

Z tegorocznych wakacji w Chorwacji przywiozłem łącznie 9 butelek piwa, w tym 7 kraftowych. Minął już prawie miesiąc od powrotu do domu i aż...

#2: Koreb/Szpunt – Night Wolf

Styl: whisky stout Ekstrakt: 14,9% Alk. obj.: 5,9% IBU: 40Data przydatności: 21.03.2016 r.Kolor: czarne, nieprzejrzyste. Piana: Średnia, redukuje się całkowicie. Zapach: Lekko maślane, czekoladowe, z nutą torfową. Smak: Maślany (diacetyl), czekoladowe,...

#740: ?/Absztyfikant – Pass This Love

Browary, których piwa dostępne są głównie (lub wyłącznie) w kegach, na moim portalu z reguły się nie pojawiają. Nawet jeśli sięgam po ich trunki...

#981: Bielawska Wytwórnia Napojów/Mintaka & Pivovsky – Kopernik

Jeśli chodzi o "ipki", to ostatnie tygodnie na Chmielniku Jakubowym były zdominowane przez styl określany obecnie jako hazy IPA w różnych konfiguracjach - były...

#674: Browar na Jurze/PINTA – Dożynki Bourbon BA

Powoli zbliża się już końcówka mojego urlopu (chociaż przy prowadzeniu działalności gospodarczej urlopy bywają specyficzne :P). Na ten moment zbliżającego się wielkimi krokami powrotu...

#33: Wąsosz/Kraftwerk – Acid Rain

Browar Kraftwerk do niedawna posiadał w swoim portfolio dwie główne serie piw - pierwszą były piwa, których etykiety były związane z bestiariuszem różnych regionów...

#894: Sady/Golem – Ocean of Hops

Jak już pewnie zauważyliście, rzadko sięgam po piwne nowości. Dzieje się tak głównie dlatego, że w piwnych sklepach bywam stosunkowo rzadko i biorę to,...

#991: Nepomucen/Karczewski – Degustator

Degustować - słowo to pojawia się tu na portalu w różnych formach i konfigurować. Na szczęście za wszelką cenę staram się unikać sformułowania "piwo...

#3: Bartek/Doctor Brew – Sorachi Ace Single Hop IPA

Ekstrakt: 16% Alk. obj.: 6,2% IBU: 71Data przydatności: 17.01.2016 r.Kolor: Złote, mętne. Piana: Dość obfita, redukuje się do obrączki i wysp Zapach: Słodkie owoce, trochę kokosa, trochę karmelu. Smak: Pełny,...

#32: Artezan & AleBrowar – Ale Cocones

Browar Artezan to jedna z niewielu inicjatyw na polskim rynku piwnym, na której się jeszcze nie zawiodłem. Za każdym razem ich piwa były przynajmniej...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...