#79: Artezan – Preparat

Jesienią 2014 r. polskich piw w stylu barleywine było tak mało, że mógłby je spokojnie policzyć na palcach średnio rozgarnięty drwal. Jedną z bardziej...

#78: Zarzecze/Birbant – P.I.S & love

Pod koniec 2015 i na początku 2016 r. obrodziło u nas różnego rodzaju imperialnymi stoutami, za które na poważnie wzięły się polskie browary rzemieślnicze...

#77: Browar Zamkowy w Cieszynie/Żywiec – Saison

Jakiś czas temu degustowałem Żywiec APA - tworzące wraz z kilkoma innymi piwami quasi-rzemieślniczą linię żywiecko-cieszyńskich piw. Wówczas miałem trochę zastrzeżeń do pierwszego koncernowego...

#76: Zarzecze/PINTA – Hopus Jumbo

Aż trudno uwierzyć, że Browar PINTA - jeden z pionierów piwnej rewolucji w Polsce, który wystartował w 2011 r. - jeszcze do niedawna (tj. do przełomu...

#75: Beck’s – Pale Ale

Jak już pisałem w recenzji piwa Veldensteiner Bavarian Amber Ale - niemieckie piwowarstwo nowofalowe w Niemczech łatwo nie ma i w sumie jeszcze do niedawna...

#74: Birra del Borgo & Dogfish Head – My Antonia

Majówka za nami, więc mogę zabrać się za kolejne recenzje :). Dziś na blogu zaprezentuję Wam piwo wyjątkowe i to z kilku względów. A...

#73: Antybrowar – PROpaganda

Dziś na moim blogu zadebiutuje kolejny browar, choć tym razem nie kontraktowy, których na polskim rynku nie brakuje. Antybrowar, bo o nim mowa, swoje...

#72: Browar w Grodzisku Wlkp. – Bernardyńskie

Dziś na moim blogu trzecie (po Piwie z Grodziska oraz po Bernardyńskim Ciemnym) piwo uwarzone przez Browar w Grodzisku Wielkopolskim, który nie tak dawno został przejęty...

#71: Kormoran – BezGlutenNowe #2

Dobre piwo bezglutenowe to niewątpliwie rzadkość. Wiedzą to ci, którzy cierpią na nietolerancję tej konkretnej mieszaniny białek roślinnych (choroba ta znana jest pod nazwą...

#70: Widawa – X Barrel Aged Nitro IPA

Półtora miesiąca temu miałem okazję recenzować piwo X West Brett IPA Barrel Aged z Browaru Widawa. Dziś natomiast chciałbym Wam zaprezentować inną wersję tamtego piwa...

#69: Wąsosz/PERUN – Kraina Welesa

Dziś, z okazji 200 lajków na Facebooku, na moim blogu zajmę się piwem, którego wypuszczenie stało się początkiem dyskusji (żeby nie powiedzieć gównoburzy) o tym, jakie...

#68: Maryensztadt – Waimea Singiel

Pale ale to jeden z tych stylów piwa, dla których w lokalach z ciekawym piwem zawsze powinno być miejsce na kranie. Obecnie, gdy na...

#67: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Transfuzja

Browar kontraktowy Hopkins zadebiutował na rynku w grudniu ubiegłego roku, wypuszczając początkowo 2 piwa: wheat AIPA o nazwie Lśnienie oraz to, które mam zamiar...

#66: Browar Jana/Browar Lotny Trzech Kumpli – Goedemorgen

Browar Lotny Trzech Kumpli do tej pory wśród piwnych blogerów jest uznawany za jednego z najmocniejszych spośród nowych graczy na polskiej scenie piwowarskiej. Inicjatywa...

#65: Browar w Grodzisku Wlkp. – Piwo z Grodziska

Mogłoby się wydawać, że piwna rewolucja w Polsce to przede wszystkim amerykański chmiel. Na szczęście są to jedynie pozory, ponieważ w naszym kraju dzieje...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...