#1163: ?/Funky Fluid – Acid Trip: Nelson Sauvin & Passion Fruit

Jak już wielokrotnie pisałem tu na Portalu, nie przepadam za triple IPA. Mimo intensywnego chmielenia tego rodzaju trunki są zazwyczaj bardzo słodkie, ciężki, zalepiające....

#727: Nepomucen – Chill

Tak się jakoś ostatnio składa, że mimo trwającej w pełni jesieni pojawia się u mnie więcej niż latem typowo letnich piw :P. Aktualnie skończyły...

#1130: ReCraft/Deer Bear – Jungle Boy

Nuty czekoladowe nie są niczym niezwykłym w ciemnych piwach. Można je uzyskać poprzez odpowiedni dobór słodów. Z białą czekoladą, która powstaje bez proszku kakaowego,...

#594: Browar Jana/Golem – Golem vs Dinosaur

Ci, którzy obserwują polską politykę pewnie pamiętają zabawną wpadkę byłej premier Ewy Kopacz z końca stycznia, która w telewizji wspomniała o swojej teorii, że...

#970: Waszczukowe – Tiramisu & Coffee Pastry Stout

Pastry stouty - podobnie jak np. hazy IPA - budzą skrajne emocje. Jedni je uwielbiają, inni - nie cierpią. Ja póki co nie mam...

#935: Łąkomin – Dziki Dzik na Torfowisku

Choć Święto Porteru Bałtyckiego jest już za nami, to na Chmielniku Jakubowym potrwa on nieco dłużej. Pod koniec ubiegłego tygodnia otrzymałem bowiem dwie przesyłki...

#1152: ?/Funky Fluid – Blanche de Varsovie

Staram się bacznie obserwować polski rynek i monitorować piwa, które pojawiają się w sklepach. Ale premiera dzisiejszego piwo kompletnie mi umknęła. No, ale nic...

#707: Zarzecze/Solipiwko – Disco Ursus

Swego czasu Tomasz Kopyra lansował powiedzenie "w Polsce się dymi", twierdząc, że powinniśmy chwalić się piwami wędzonymi jako naszą specjalnością. Czas pokazał, że nie...

#977: Zarzecze/BIRBANT – Hiruko

Myślałem, że szybciej mi to zejdzie, ale dopiero dziś - ponad dwa miesiące po otrzymaniu "darów losu" - na mój warsztat trafia ostatnie piwo...

#811: Stara Komenda – Jasne

Od samego początku Starej Komendy, tj. jeszcze za poprzedniego piwowara, którym był Filip Mazur, w stałej ofercie tego szczecińskiego browaru restauracyjnego najbardziej smakowało mi...

#138: Wąsosz/Hopster – Na Południe

Dziś recenzja piwa, które wypiłem już jakiś czas temu podczas wyjazdu urlopowego - tak się jakoś złożyłem, że nie miałem czasu zająć się jego...

#223: Gryf/Brokreacja – Cup Cake

Brokreacja przyzwyczaiła już nas do tego, że lubi eksperymentować. Ostatnio m.in. jednocześnie wypuściła dwie wersje potrójnego IPA Stockholm Syndrome - jedna to piwo z...

#8: Browar w Grodzisku Wlkp. – Bernardyńskie Ciemne

Piwo Bernardyńskie Ciemne to chyba, jak dobrze pamiętam, najnowsze piwo z reaktywowanego przez Fortunę Browaru w Grodzisku Wielkopolskim. Piwo jest bardzo daleką wariacją na...

#874: Boon – Framboise Boon

Uwielbiam maliny - to moje ulubione owoce, bez których nie wyobrażam sobie letnich miesięcy. Potrafię zjeść ich całą kobiałkę za jednym posiedzeniem ;). Niestety...

#130: Zarzecze/Kingpin & Freigeist – Gosebuster

Browar Kingpin słynie z bardzo ciekawych koncepcji swoich piw, bowiem praktycznie każde z nich wzbogacone jest o specyficzne dodatki, jak np. jaśmin, werbena, czy też...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...