#124: Browar na Jurze/PINTA – Atak Chmielu

Jak pewnie zauważyliście, raz na jakiś czas bardzo lubię sięgać po piwa, które są dostępne już od lat na polskim rynku. Dziś zatem chciałbym...

#123: Zodiak/Raduga – Potiomkin

Ostatnio nie miałem jakoś ochoty na mocniejsze piwa, dlatego portery bałtyckie, risy i mocne piwa belgijskie trafiły na sam tył szafki, w której trzymam...

#122: Verhaeghe – Duchesse de Bourgogne

Gdy w ubiegłym roku ogłoszono, że Grand Championem 2015 zostało piwo w stylu flanders red ale, wszyscy byli ciekaw, jak z tym wyzwaniem poradzi...

#121: Artezan – Białe IPA

Piwna rewolucja w Polsce, choć trwa już ponad 5 lat, wciąż nie zwalnia. Oprócz zaszczepienia na polski grunt nowofalowych stylów zza oceanu, zachęciła ona rzemieślniczych...

#120: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Angelene

Po dużym sukcesie pierwszej warki Imperium Prunum - wypuszczonego przez Browar Kormoran imperialnego porteru bałtyckiego z suską sechlońską, czyli wędzoną śliwką pochodzącą z południa...

#119: Kamionka/Doctor Brew – Summer Ale

Doctor Brew jest obecnie jedną z najprężniej rozwijających się inicjatyw kontraktowych na polskim rynku. Rozpoczęcie warzenia w Kamionce, wprowadzenie na rynek piw refermentowanych w...

#118: De Molen – Bloed, Zweet & Tranen

Dziś mija dokładnie pół roku od oficjalnego uruchomienia mojego bloga w wersji www :). Przez ten czas opublikowałem 80 recenzji, co jest wg mnie...

#117: Jan Olbracht Rzemieślniczy/ArcyBrowar – Dark Earl Grey IPA

Jak już wspominałem przy kilku okazjach, moim drugim po piwie hobby jest herbata, głównie zielona. Jakiś czas temu zacząłem coraz bardziej eksperymentować z różnymi...

#116: Widawa – Simcoe Pils

Jeszcze do niedawna browary restauracyjne nie powalały szerokością asortymentu swoich piw, ponieważ w ich piwnym menu niepodzielnie królował żelazny zestaw piw: jasnego, ciemnego i...

#115: Bavaria – 8.6 Original

Holandia, jeśli chodzi o piwo, kojarzy się wielu z Was zapewne z jednym z największych na świecie koncernów produkujących ten trunek - oczywiście chodzi...

#114: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Piotrek z Bagien Funky Wild Wiśnia

Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy z Piotrkowa Trybunalskiego, po tym jak rozpoczął na stałe współpracę z Krzysztofem "Josefikiem" Juszczakiem, zaczął coraz odważniej poczynać sobie na...

#113: Kormoran – Kłos Wielozbożowy

Kormoran jest obecnie najbardziej cenionym przeze mnie browarem regionalnym. Jego ekipa nie boi się eksperymentów (vide seria Podróże Kormorana, czy też recenzowane na blogu...

#112: Fortuna – Miłosław Witbier

Browar Fortuna, który wielu osobom znany jest głównie z lagerów aromatyzowanych (np. Fortuna Wiśniowa, Fortuna Mirabelka, Fortuna Czarne), jakiś czas temu sięgnął po style...

#111: Pracownia Piwa – Smog

Piwny bloger nie jest dla browarów ulubioną kategorią konsumenta - ponieważ na potrzeby blogowania poszukuje się głównie ciekawostek i nowości, bardzo rzadko wracając do...

#110: Artezan – Pacific Pale Ale

Mimo, że od wybuchu piwnej rewolucji minęło zaledwie 5 lat (tak, Atak Chmielu z PINTY obchodzi w tym roku 5 urodziny), to pośród polskich...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...