#109: HaandBryggeriet – norwegian wood

Skandynawskie piwa, z uwagi na swoją wysoką cenę (co ciekawe w Polsce są one z reguły niższe niż w ich macierzystych państwach), nieczęsto będą...

#452: Beer Bros./Hoppy Beaver – Some Like It Hoppy

Belgian IPA - mam wrażenie, że jest to jeden z trudniejszych rodzajów IPA, albo po prostu nie trafia on w mój gust. Nie wiem,...

#152: Wąsosz/Whisker.beer – Whisker „B”

Whisker.beer to naprawdę bardzo ciekawy projekt, za którym stoi Marcin Ostajewski, główny technolog Browaru Wąsosz - i to z kilku powodów. Interesujące są zarówno...

#254: Wąsosz/Deer Bear & Whisker.beer – Nut Cracker

Pamiętacie recenzję Crackera z kooperacji browarów Deer Bear i Whisker.beer, którą opublikowałem pod koniec maja tego roku? Dziś niejako druga część tamtej degustacji. Już...

#933: Berliner Kindl Schultheiss Brauerei – Berliner Kindl Bock Hell

Gdy myślimy o koźlaku, nasuwa się nam skojarzenie piwa dość ciemnego, wyraźnie melanoidynowego, opiekanego, czasem trochę karmelowego, które z czasem (wraz z utlenieniem) nabiera...

#787: Łańcut – ALEKKO

W tych ciężkich czasach, z którymi wszyscy mamy do czynienia, trochę z przekory postanowiłem sięgnąć po lekkie piwo. Piwo pasujące do wiosny, która kilka...

#709: AleBrowar – Let’s Surf

Etykiety AleBrowaru jeszcze do niedawna były bardzo spójne wobec siebie i na tyle charakterystyczne, że zazwyczaj można je rozpoznać z daleka. Dzisiaj nie jest...

#931: Zakładowy – Będzie Dobrze

"Ipek" na półkach sklepów jest całe zatrzęsienie - często po kilka z jednego browaru kraftowego, w różnych podstylach, z różnymi dodatkami. Czym więc kierujecie...

#94: Zarzecze/Birbant – Jamarillo

XIX stulecie było czasem intensywnego rozwoju branży piwowarskiej. W latach 50. za sprawą browarników z Czech i Niemiec na rynku zaczęły pojawiać się piwa...

#229: Zodiak/Faktoria – Belle Starr

Chmielnikowi Jakubowemu stuknęło wczoraj 550 lajków na Facebooku :). Może powinienem z tej okazji skosztować jakiegoś sztosa, jednak już dobrych parę dni temu zaplanowałem...

#945: Brofaktura – Polish Pale Ale: Zula

Muszę przyspieszyć z degustacją piw z Brofaktury. Są one niepasteryzowane, więc powoli zbliża się już ich termin przydatności do spożycia. A, że jakiś czas...

#994: PINTA & Piwne Podziemie – PINTA Collab PL: Piwne Podziemie & PINTA

Browar PINTA cały czas poszukuje sposobu na poszerzenie zasięgu swoich projektów kooperacyjnych. Zaczęło się w zasadzie od serii Hazy Disco, która jest realizowana wspólnie...

#573: Beer Bros./Hoppy Beaver – Nice To Meet You

Czasem się zdarza, że w ramach tzw. darów losu dane piwo otrzymuję przed jego premierą. Rzadko, ale jednak się zdarza ;). Ostatnio swoimi dwoma...

#466: Weldebräu – Citra Helles

Monachijskie jasne, zwane też inaczej munich helles, to jeden z klasycznych niemieckich stylów, i to jeden z tych nudniejszych. Słodkawy, słodowy profil z niską...

#1087: Lubrow – SKM

SKM - ten skrót w Szczecinie i okolicy kojarzy się jednoznacznie, ze Szczecińską Koleją Metropolitarną, której budowa co rusz napotyka na kolejne problemy i...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...