#1143: ?/Funky Fluid – Tomyski

Pilsy należą do moich ulubionych lagerów - mam tu oczywiście na myśli te piwa, które faktycznie są pilsnerami, a nie tylko z nazwy ;)....

#726: Zarzecze/Funky Fluid – Funky Fruit

Browar Funky Fruit to jeden z tych browarów, po których piwa sięgam w zasadzie w ciemno. Miałem już z nim do czynienia kilkukrotnie i...

#1011: ?/NOOK – Musko

Ze wszystkich whisky, jakich do tej pory próbowałem, najbardziej pasują mi te torfowe - w tym Ardbeg oraz Laphroaig. Są dla mnie po prostu...

#366: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwoteka – Pół czarnej u Roszka

Choć wielkimi krokami zbliża się marzec, to jednak prognozy pogody na najbliższe dni zapowiadają powrót zimy i siarczystych mrozów. Zanim to jednak nastąpi, postanowiłem...

#479: De Brabandere – Petrus Tripel

Z zestawu sześciu piw z belgijskiej serii Petrus, która swego czasu pojawiła się w sklepach sieci Lidl, zostały mi jeszcze do opisania dwa piwa....

#353: Fortuna – Komes Belgian IPA

W rodzinie Komesów, będącej jedną z trzech linii produktowych Browaru Fortuna, jest obecnie dziewięć piw. Seria znana jest przede wszystkim z mocnych, ekstraktywnych piw...

#71: Kormoran – BezGlutenNowe #2

Dobre piwo bezglutenowe to niewątpliwie rzadkość. Wiedzą to ci, którzy cierpią na nietolerancję tej konkretnej mieszaniny białek roślinnych (choroba ta znana jest pod nazwą...

#484: Beer Bros./Hoppy Beaver – Koala In My Bed

Tzw. single hopy, czyli piwa chmielone wyłącznie jedną odmianą chmielu, swego czasu były naprawdę popularne. Mówiło się, że są one świetnym sposobem na porównywanie...

#1086: Tenczynek – Marakuja

Browar Tenczynek to chyba jeden z moich większych zawodów ostatnich lat, patrząc na to, w jakim kierunku poszedł jego rozwój. Pierwsze piwa, które zostały...

#1333: Dobosz – Pilsner

W Policach — w mieście, w którym mieszkam — od wielu lat działa hotel Dobosz. Nie tak dawno jego właściciel wybudował i otworzył hotel...

#966: Haust/Karczewski – Przewodnik

Dziś na Chmielniku mamy kolejny debiut - chociaż o Browarze Karczewskim wielokrotnie wspominałem już w ramach cotygodniowego zestawienia nowości, to jednak z uwarzonym przez...

#1008: Brofaktura – Polish Hazy IPA

Zaczynam coraz lepiej rozumieć, dlaczego obecnie polskie browary kraftowe tak bardzo stronią od braku pasteryzacji. I nie chodzi mi wcale o ryzyko przegazowania dofermentującego...

#4: Pracownia Piwa – Andrus

Piwo uwarzone z dodatkiem jednego chmielu - Nelson Sauvin. Jak dotąd z piw single hop z jego dodatkiem piłem tylko IPA od Birbanta, które...

#841: Boon – Oude Geuze Boon

Imieniny to dobry czas, żeby wyciągnąć coś dobrego. Zawczasu zaopatrzyłem się w kilka (dokładnie pięć) butelek dobrze znanych i cenionych trunków typu lambik. Tak,...

#1002: Brofaktura – Black Jack

Dry stout to w Polsce styl podobnie rzadki jak np. black IPA. Browary już jakiś czas temu postawiły na inne podgatunki tego ciemnego górnofermentacyjnego...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...