#626: Beer Bros./Hoppy Beaver – Essence of Hoppiness No.1

Browar Hoppy Beaver po kilku próbach z umiarkowanymi woltażami wziął się za mocny piwny kaliber. Do tej pory w portfolio tego kontraktowca dominowały piwa...

#293: Maryensztadt/Browar Fuzja – Transfuzja

Nie lubię hibiskusa. Właśnie kwaśno-cierpki smak jego kwiatów sprawia, że szerokim unikam wszelkie herbatki owocowe, w których najczęściej znajdziemy ten składnik. Jego intensywny smak...

#147: Kabinet – Single Hop Citra (IPA Style)

Serbia, choć leży w samym centrum Europy Środkowo-Wschodniej, pod względem piwnym dla Polaków jest raczej krajem egzotycznym. Zapewne mało kto z Was potrafi wymienić jakiekolwiek serbskie...

#1047: Opolski – Oatmeal Stout

Wśród zalet różnego rodzaju piwnych festiwali na pewno należy wymienić możliwość spróbowania piw, które są mocno limitowane lub zazwyczaj są kompletnie niedostępne. Tak też...

#812: Miedziowy44 – Miedziowe44 Milk Stout

Przez moją piwną szafkę przewija się miesięcznie sporo butelek. Już dawno zacząłem więc notować wszystkie piwa w arkuszu Excela, w którym najważniejszą kolumną jest...

#623: Zarzecze/BIRBANT – Powder Man DDH

Puszka to opakowanie, które - wbrew pozorom - wzbudza dość spore kontrowersje. I to niepotrzebnie. Przez lata bowiem utarło się twierdzenie, że aluminiowa puszka...

#890: Błonie/Brewery Hills – Cocktail (Calamansi, Passion Fruit, Peach)

Po swego rodzaju kalibracji, jaką była wczorajsza recenzja biedronkowego piwa Hopfe, dziś ponownie sięgam po coś z naszego krajowego krafciku. A, że w ciągu...
Dva Klasa

#272: Pivovara Medvedgrad – Dva Klasa

Zaczynam tegoroczną serię wpisów z recenzjami piw chorwackich. W tym roku okazało się, że w Chorwacji z kraftem jest coraz lepiej i piwa rzemieślnicze...

#692: Marysia/Brokreacja – Potion #4

Do sięgnięcia po dzisiejsze piwo - a jest nim Potion#4 z Browaru Brokreacja - zmotywowały mnie dwie okazje. Po pierwsze moje ubiegłotygodniowe 30 urodziny....

#167: Kabinet/Visibaba – Bob Barley

Seria piwnych pamiątek z urlopu dobiega powoli końca - dziś w ramach tego cyklu zaprezentuję Wam piwo, z którym mam niestety podwójny problem -...

#1094: ?/Funky Fluid – Thai

Ostatnio staję się coraz większym fanem kuchni tajskiej. Zaczęło się od zasmakowania w curry, ale też choćby w pad thaiu. Bardzo lubię to połączenie...

#356: Stone Berlin – Arrogant Bastard Ale

Najsłynniejszym, obok Stone IPA, piwem warzonym przez amerykański Browar Stone jest chyba Arrogant Bastard Ale, od którego zaczęła się cała "arogancka" seria piw. Po...

#791: AleBrowar – Tea Dog

Jutro zaczyna się Wielki Tydzień - tradycyjnie jak co roku w tym czasie zrobię sobie całkowitą przerwę od piwa. Co prawda mam w zapasie...

#186: Wychwood Brewery – Hatherwood The Green Gecko IPA no 2

Historia piwa w stylu india pale ale (IPA), jak pewnie doskonale wiecie, zaczęła się w czasach kolonialnych. Intensywne chmielenie, dzięki swojemu bakteriostatycznemu działaniu, świetnie utrwalało...

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...