#342: De Brabandere – Petrus Rood Bruin

Z sześciu piw z lidlowskiego zestawu belgijskich Petrusów zostały mi jeszcze trzy. Po Petrus Aged Red, Petrus Blond oraz Petrus Dubbel przyszedł czas na jedno...

#424: Beer Bros./Hoppy Beaver – Don’t Stop Me

Hoppy Beaver to browar, który wypuszczając swoje piwa nieustannie nas zadziwia. Na samym początku do sklepów trafiły - jakby się mogło wydawać - wybitnie...

#996: Brofaktura – German Pilsner

Jednym z najlepszych piw z mieszczącego się w Siedlcach browaru restauracyjnego Brofaktura, które miałem okazję dotąd próbować, był sprzedawany pod nazwą Kupieckie pilsner typu...

#23: Browar Zamkowy w Cieszynie – Red Roeselare Ale Cieszyńskie

Grand Champion konkursu piw domowych w ramach Festiwal Birofilia w Żywcu - było to do niedawna coś, co wywoływało wśród wielu miłośników piwa dreszczyk...

1050: ?/Brokreacja – Call to Create: Stream

Dziś ważny dzień dla Jurka Gibadły odpowiadającego m.in. za marketing Browaru Brofaktura. Wieczorem w krakowskim lokalu BroPub by Brokreacja odbędzie się oficjalna premiera jego...

#655: Niechanowo/Szałpiw – Tropi Hazaj

Do obecności aromatu owoców tropikalnych w intensywnie nachmielonych amerykańskimi chmielami jesteśmy już przyzwyczajeni. A gdyby tak do aromatycznej american ipy dodać jeszcze owoców tropikalnych...

#1059: Sady/Deer Bear – Bistro v. 2

Imperialne pastry stouty stały się jedną ze specjalności Browaru Deer Bear, przy czym ten polski kraftowiec nie ukrywa, że przy tworzeniu tego rodzaju piw...

#107: Browar Jana – Oktavio

Po bardzo smacznym quadruplu, którym było recenzowane przeze jakiś czas temu piwo Buba Fest, czas sięgnąć po kolejne polskie piwo w tym stylu - szczególnie...

#1119: ReCraft/Magic Road – Just a Dream

Browar Magic Road przewijał się przez chmielnikowe Wieści Tygodnia już nie raz. I muszę przyznać, że byłem zaskoczony tym, że portalu nie ma jeszcze...

#1061: Artezan – Cymbopogon

Piwem interesuję się mniej więcej od 2010/2011 roku. Kilka lat później powstał Chmielnik Jakubowy - najpierw w formie mikrobloga, potem bloga. Siłą rzeczy wiele...

#285: Pivovara Medvedgrad – Fakin IPA

Dziś kolejna piwna pamiątka, którą przywiozłem z tegorocznego urlopu spędzonego w Chorwacji. W tym roku sporym dla mnie zaskoczeniem była dość spora dostepność ciekawszych,...

#813: Recraft/Rockmill & Rebrew – Born from Corn

Browar Rockmill polubił dodawanie kukurydzy do swoich IPA. Kukurydzy, która przez browarników do niedawna była traktowana jako surowiec, którego zadaniem jest obniżenie kosztów produkcji...

#349: BRLO – Porter

Polscy konsumenci, którzy w Niemczech sięgają po portery, bardzo często mogą się rozczarować. Niemcy bowiem nazwą tą lubią określać ciemne, niezbyt mocne, ale bardzo...

#1145: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Crazy King: Sabro Citra Mosaic

Przez ostatnie dwa lata kanały dystrybucji piw kraftowych mocno się zmieniły. Ich dostępność nie jest już domeną wyłącznie sklepów specjalistycznych i drobnego handlu, a...

#300: Browar Stu Mostów – Salamander Cranberry Sour Ale Bourbon BA

300 recenzja na blogu to dobra okazja by sięgnąć po coś wyjątkowego. Dokładnie tyle (nie licząc zbiorczych minirecenzji w ramach relacji z wydarzeń) piw...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...