#550: Timmermans – Timmermans Kriek Lambicus

1,5 roku temu sięgnąłem po swojego pierwszego krieka, czyli lambik z dodatkiem wiśni. Padło wówczas na Oude Kriek z belgijskiego Browaru Timmermans, który swoje...

#549: Browar Grodzisk & Live Oak Brewing Co. – Grodziskie Imperialne

Mimo wielu starań polskiego kraftu, tajemnicą poliszynela jest to, że grodziskie słabo się sprzedaje. Jedynym browarem, który specjalizuje się w tym stylu i grodzisza...

#548: AleBrowar – New England DDH DIPA Centennial+Amarillo

Tak jak zapowiadałem w poprzednim wpisie, po recenzji New England DDH DIPA Citra+Galaxy od razu przechodzę do porównania z drugim piwem z tej serii,...

#547: AleBrowar – New England DDH DIPA Citra+Galaxy

Trafiają do mnie czasem piwa bardzo do siebie zbliżone, różniące się np. jedynie użytymi odmianami chmielu. Do tej pory w takich sytuacjach recenzje piw...

#546: Zapanbrat/Trzech Kumpli – PiA

Niewiele jest browarów, które mógłbym zaliczyć do tzw. "pewniaków". Jednym z nich jest na pewno Browar Trzech Kumpli, który charakteryzuje się naprawdę solidną stabilnością...

#545: Browar Zakładowy – Dział Testowy #2 Quadrupel z Malinami

Koniec noworocznego leniuchowania - trzeba zabrać się do blogowej roboty :). Pierwszym w 2019 r. zrecenzowanym przeze mnie piwem będzie quadrupel z dodatkiem malin...

#544: Profesja – Kolędnik

Boże Narodzenie już za nami - ostatnio nieco rzadziej sięgałem po piwo. Stąd też mniej recenzji, ale już niedługo wszystko powinno wrócić do normy....

#543: Browar Jana/Piwne Podziemie – Triple Vision

Po dość długiej przerwie, w niedługim czasie pojawi się na moim blogu kilka double (a.k.a. imperial) IPA. Latem nie miałem na nie jakoś ochoty...

#542: Tenczynek – RIS Whiskey BA

Już na początku tego roku, zaraz po zmianie właściciela Browaru Tenczynek, pojawiły się informacje, że warzone mają tam być piwa pogrupowane w trzy linie...

#541: Bytów/Olimp – Hebe

Boże Narodzenie to czas dla mnie wyjątkowy - ale nie z powodu "magii świąt", czy też rodzinnej atmosfery. Dla mnie ma ono wymiar przede...

#540: BIAŁY – Biały Irlandzki Stout

Biały stout to swego rodzaju oksymoron, coś w stylu czarnego śniegu, czy zimnego ognia. Mimo to ostatnio pojawiło się na rynku piwo, które tak...

#539: Browar na Jurze/PINTA & To Øl – Kwas Ny

Jednym z tegorocznych trendów, o których zaskakująco rzadko wspomina się we wszelakich podsumowaniach, jest wzrastająca liczba kooperacji międzynarodowych między naszymi rodzimymi browarami kraftowymi a...

#538: Steamworks Brewing – Killer Cucumber Ale

Za warzywami, ogólnie mówiąc, nie przepadam - o niewielu z nich mogę powiedzieć, że je lubię. Ba, np. takich soków warzywnych, które są dostępne...

#537: Profesja – Pirat Whisky BA

Browar Profesja ostro wszedł w temat leżakowania swoich piw w beczkach. Już we wrześniu zapowiedziana została cała seria "barrel ejdży" w różnych wariantach. Jeden...

#536: Beer Bros./Hoppy Beaver – Słuszna Koncepcja

Piw leżakowanych w beczkach mamy już w Polsce na pęczki. Ba, łatwiej o risa w wersji BA niż o standardowego. I pomyśleć, że na...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...