#1158: Sady – Bohomazy

Dawno nie piłem dobrego west coasta. Znacznie częściej trafiają do mnie "ipki" w wersji hazy oraz double. Trochę mi się one przejadły, więc tym...

#1157: Nepomucen – Aleksander

Upalne dni nie sprzyjały u mnie degustacji mocniejszych piw - nie miałem też weny twórczej do pisania recenzji, przez co zrobiło mi się trochę...

#1156: Maryensztadt/Hopito & MultiQlti & HAYB – Multi Collab

Ostatnio jakoś tak wychodzi, że degustuję mniej piw niż zazwyczaj. Wynika to głównie z braku czasu na pisanie recenzji. Dzisiaj jednak udało mi się...

#1155: ?/Wrężel – Big Game #One

Triple IPA - pomimo wysokiego ekstraktu i dużej mocy - nie jest stylem, który zapada mi na długo w pamięci. Na kilka tego rodzaju...

#1154: PINTA – PINTA Classics: Belgian Abbey Single

Belgijskie piwa klasztorne kojarzą się nam zazwyczaj z trzema stylami: dubblem, triplem oraz quadruplem. Zdecydowanie mniej znanymi piwami są belgian single, czyli najlżejsze oraz...

#1153: ReCraft & Gryfus – Gringo

Sytuacja gose i berliner weisse w Polsce jest bardzo podobna. Oba style powróciły do łask browarów kraftowych, ale... w wersjach z dodatkami, głównie owocami....

#1152: ?/Funky Fluid – Blanche de Varsovie

Staram się bacznie obserwować polski rynek i monitorować piwa, które pojawiają się w sklepach. Ale premiera dzisiejszego piwo kompletnie mi umknęła. No, ale nic...

#1151: Browar Zakładowy – 1000% Normy

Browar Zakładowy regularnie świętuje "jubileusze" okrągłych liczb wyprodukowanych warek piwa. Jesienią zeszłego roku browar z Poniatowej świętował wypuszczenie na rynek tysięcznej partii piwa. Z...

#1150: Lindemans – Faro

Lindemans to chyba najbardziej znany producent lambików - w Polsce na jego piwa można trafić nie tylko w sklepach specjalistycznych, ale również w marketach....

#1149: Brewdog Germany – Elvis Juice

W Niemczech, w kolebce piwnej klasyki, kraft łatwo nie ma. Dlatego też decyzja amerykańskiego Stone'a o otwarciu browaru w Berlinie była dużym wydarzeniem. Jak...

#1148: PINTA – Kwas Tau

Seria kwasów z Browaru PINTA dobiegła końca - po prostu skończył się grecki alfabet, z którego korzystano przy ustalaniu nazw kolejnych piw ;). Zwieńczeniem...

#1147: Zarzecze/Wrężel – Celtic Surprise: Part One

W marcu, w okolicy dnia świętego Patryka, Browar Wrężel wypuścił dwa okolicznościowe piwa, inspirowane klimatami irlandzkimi. Ta mini seria, na którą składa się dry...

#1146: HÖVELS Hausbrauerei – Hövels Original

Altbier to jeden z tych niemieckich stylów piwa, które są ściśle związane z konkretną lokalizacją. Jednocześnie to jeden z tych historycznych górno-fermentacyjnych gatunków, które...

#1145: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Crazy King: Sabro Citra Mosaic

Przez ostatnie dwa lata kanały dystrybucji piw kraftowych mocno się zmieniły. Ich dostępność nie jest już domeną wyłącznie sklepów specjalistycznych i drobnego handlu, a...

#1144: Browar Stu Mostów – Salamander: Black IPA

Przygotowując się do dzisiejszej recenzji zauważyłem, że dawno nie piłem żadnego IPA. Ostatnio po "ipkę" sięgnąłem w połowie maja, czyli dwa miesiące temu. Piłem...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...