#852: Błonie/Brewery Hills – Passion Fruit

Lato powoli zbliża się ku końcowi (choć za oknem zdecydowanie tego nie widać), a ja w tym sezonie nie sięgnąłem jeszcze po żadne berliner...

#673: BeerLab – Discoveries Sour Passion

Ponoć znów zbliżają się upały - chociaż dotrą do nas akurat wtedy, kiedy skończę swój urlop ;). A jak upały, to najlepiej sięgnąć po...

#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#375: Wąsosz/Hopkins – Desire Lime

O tym, ile dobroci do piwa może wnieść limonka, przekonałem się za sprawą świetnego Limonka Hooligans z Browaru Piwoteka. Wcześniej jakoś nie kojarzyłem tego...

#1: Browar na Jurze – Cherry Lady

Styl: fruit sour ale Ekstrakt: 13,1% Alk. obj.: 4,7% IBU: b/dData przydatności: 02.2016 r.Kolor: Piwo ma barwę rubinową, w pokalu jest mętne. Piana: Średnia, redukuje się do wysp. Kolor...

#33: Wąsosz/Kraftwerk – Acid Rain

Browar Kraftwerk do niedawna posiadał w swoim portfolio dwie główne serie piw - pierwszą były piwa, których etykiety były związane z bestiariuszem różnych regionów...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...

Najlepsze piwa w stylu sour ale:

#267: Kamionka/Golem – Sour Shower

Pamiętacie piwo Naftali z Browaru Golem, które recenzowałem tu na blogu na początku czerwca? Przypomnę, że było to bardzo lekkie, kwaśne piwo z dodatkiem...

#860: Browar Stu Mostów – Wild: Vintage Sour Ale Blend 2019

31. urodziny, które obchodziłem w miniony weekend, to dobry moment, aby sięgnąć po to, co mam najlepsze w swoich piwnych zapasach. Z okazji niedawnych...

#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#470: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Epsilon Wild & BA

Seria oznaczanych literami greckiego alfabetu kwasów z Browaru PINTA jest już całkiem imponująca. Jednym z najlepiej ocenianych piw z tej linii jest Kwas Epsilon,...

#234: Kamionka/Golem – Naftali

Leżenie w łóżku i kurowanie się z infekcji dróg oddechowych ma jedną zaletę - można nadrobić zaległości i dokończyć recenzje, które już od dłuższego...