#860: Browar Stu Mostów – Wild: Vintage Sour Ale Blend 2019
31. urodziny, które obchodziłem w miniony weekend, to dobry moment, aby sięgnąć po to, co mam najlepsze w swoich piwnych zapasach. Z okazji niedawnych...
#856: AleBrowar/Maltgarden & Bierland & Ostecx Créative – Pool Party Fantasy
Ostatnimi czasy Browar Maltgarden mocno eksploatuje dwa tematy. Pierwszym z nich są "hejzi ipki", które wyewoluowały z new englandów. Drugim rodzajem piw wypuszczanych w...
#530: Zodiak/Olimp – Elektra
Przy okazji poprzedniego recenzowanego przeze mnie piwa - Szabrownika z Browaru Profesja - narzekałem na zbyt niską kwasowość. Dlatego też dziś zabiorę się za...
#733: Błonie/Brewery Hills – Sour Power
Puszki najlepszym opakowaniem dla piwa są. I nawet z tym nie handlujcie. Są lekkie, szczelne i nie przepuszczają światła. Największym ich minusem jest duże...
#658: BroVca – Kvasovka
Upały nie odpuszczają, co zmusza mnie do szukania piw odpowiednich na tę pogodę. Grodzisza akurat w swoich zapasach nie posiadam, więc moim drugim wyborem...
#829: Profesja/Rockmill & Go For World – Source of Life
O kooperacjach nawiązanych przez polskie browary kraftowe piszę często. Stosunkowo rzadko jednak tego rodzaju współpraca wybiega poza świat piwa. Czasem jednak jest inaczej i...
#541: Bytów/Olimp – Hebe
Boże Narodzenie to czas dla mnie wyjątkowy - ale nie z powodu "magii świąt", czy też rodzinnej atmosfery. Dla mnie ma ono wymiar przede...
#752: Recraft/Rockmill – Fun Times
Wszystkie dotychczas recenzowane przeze mnie piwa Rockmilla były warzone w Browarze Kaszubskim Bytów. Kilka miesięcy temu - w lipcu ubiegłego roku - browar ten...
#827: Błonie/Brewery Hills – Strawberry
Powoli kończy się sezon na truskawki. Owoce te lubię, ale nie żeby tak jakoś szczególnie. Może to kwestia tego, że w sklepach i na...
#653: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Les Cassis Fous (Szalone porzeczki)
Przy okazji wczorajszego live'a Lekko pod Wpływem prowadzonego przez dwóch blogerów - Łukasza Matusika z bloga Piwolucja.pl oraz Bartka Nowaka z bloga Małe Piwko...
#271: BeerLab/Szpunt – Sourness Blackcurrant
Ponoć w Polsce nie ma już śladu po lecie ;). I to nie tylko w Polsce - tu gdzie jestem, czyli w Chorwacji, od...
#500: De Proef/Mikkeller – Spontanframboos
500 recenzji - aż trudno uwierzyć, że przez niemal trzy lata mojej blogowej działalności zrecenzowałem aż pół tysiąca piw. Były to głównie piwa polskie,...
#605: Pracownia Piwa – Kwaśne Przygody Exotic
Pracownia Piwa - odkąd zaczęła rozlewać swoje piwa do butelek - była kojarzona z małymi buteleczkami o pojemności 0,33 litra. Ja osobiście tę pojemność...
#300: Browar Stu Mostów – Salamander Cranberry Sour Ale Bourbon BA
300 recenzja na blogu to dobra okazja by sięgnąć po coś wyjątkowego. Dokładnie tyle (nie licząc zbiorczych minirecenzji w ramach relacji z wydarzeń) piw...
#1191: Sady – Grejpfrut Liczi
Oj, dawno nie piłem już dobrego, mocno kwaśnego piwa. Chyba muszę się rozejrzeć za jakimś owocowym lambikiem ;). Pomimo zimowej pory, sprzyjającej spożyciu raczej...