#653: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Les Cassis Fous (Szalone porzeczki)

Przy okazji wczorajszego live'a Lekko pod Wpływem prowadzonego przez dwóch blogerów - Łukasza Matusika z bloga Piwolucja.pl oraz Bartka Nowaka z bloga Małe Piwko...

#541: Bytów/Olimp – Hebe

Boże Narodzenie to czas dla mnie wyjątkowy - ale nie z powodu "magii świąt", czy też rodzinnej atmosfery. Dla mnie ma ono wymiar przede...

#747: Browar Bury – Sour Ale Czarna Porzeczka

Dziś premiera Wiedźmina - nie zdziwcie się więc, że w najbliższych dniach będzie mniej wpisów na profilu :P. Korzystając jednak z chwili czasu sięgnąłem...

#375: Wąsosz/Hopkins – Desire Lime

O tym, ile dobroci do piwa może wnieść limonka, przekonałem się za sprawą świetnego Limonka Hooligans z Browaru Piwoteka. Wcześniej jakoś nie kojarzyłem tego...

#665: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Xy

Na moim blogu opisałem już tyle różnych piw, że coraz rzadziej już trafiam na nowe style. Myślę, że spokojnie mam już odhaczoną większość z...

#231: Rügener Insel-Brauerei – Seepferd

Po recenzji malzweina z Browaru Okrętowego jeszcze przez chwilę pozostanę w klimatach niemieckich. Tym razem nie zajmę się jednak kolejnym stylem wywodzącym się z...

#572: Przystanek Tleń – Sour Cherry Wild Ale White Wine BA

Leżakowanie w beczkach po winie potrafi dać naprawdę ciekawe efekty. Oprócz typowo drewnianych nut, jak np. dębowa wanilina, wnoszą często aromaty typowe dla wina....

#300: Browar Stu Mostów – Salamander Cranberry Sour Ale Bourbon BA

300 recenzja na blogu to dobra okazja by sięgnąć po coś wyjątkowego. Dokładnie tyle (nie licząc zbiorczych minirecenzji w ramach relacji z wydarzeń) piw...

#752: Recraft/Rockmill – Fun Times

Wszystkie dotychczas recenzowane przeze mnie piwa Rockmilla były warzone w Browarze Kaszubskim Bytów. Kilka miesięcy temu - w lipcu ubiegłego roku - browar ten...

#500: De Proef/Mikkeller – Spontanframboos

500 recenzji - aż trudno uwierzyć, że przez niemal trzy lata mojej blogowej działalności zrecenzowałem aż pół tysiąca piw. Były to głównie piwa polskie,...

#530: Zodiak/Olimp – Elektra

Przy okazji poprzedniego recenzowanego przeze mnie piwa - Szabrownika z Browaru Profesja - narzekałem na zbyt niską kwasowość. Dlatego też dziś zabiorę się za...

#856: AleBrowar/Maltgarden & Bierland & Ostecx Créative – Pool Party Fantasy

Ostatnimi czasy Browar Maltgarden mocno eksploatuje dwa tematy. Pierwszym z nich są "hejzi ipki", które wyewoluowały z new englandów. Drugim rodzajem piw wypuszczanych w...

#309: Fortuna&Boon – Wild Sour Pigwa

Gdy Browar Fortuna ogłosił, że uwarzył piwo z legendarnym Boonem - belgijskim browarem warzącym lambiki, wszyscy byli zaskoczeni. Gdy jednak ogłoszono, że owocem tej...

#271: BeerLab/Szpunt – Sourness Blackcurrant

Ponoć w Polsce nie ma już śladu po lecie ;). I to nie tylko w Polsce - tu gdzie jestem, czyli w Chorwacji, od...

#437: Maryensztadt – Sourtime Agrest

Pamiętacie mój wpis o wybuchającym kwasie Sourtime z porzeczką z Browaru Maryensztadt? Oczywiście browar błyskawicznie przeprosił za zaistniałą sytuację i w ramach rekompensaty mi...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...

Najlepsze piwa w stylu sour ale:

#267: Kamionka/Golem – Sour Shower

Pamiętacie piwo Naftali z Browaru Golem, które recenzowałem tu na blogu na początku czerwca? Przypomnę, że było to bardzo lekkie, kwaśne piwo z dodatkiem...

#860: Browar Stu Mostów – Wild: Vintage Sour Ale Blend 2019

31. urodziny, które obchodziłem w miniony weekend, to dobry moment, aby sięgnąć po to, co mam najlepsze w swoich piwnych zapasach. Z okazji niedawnych...

#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#470: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Epsilon Wild & BA

Seria oznaczanych literami greckiego alfabetu kwasów z Browaru PINTA jest już całkiem imponująca. Jednym z najlepiej ocenianych piw z tej linii jest Kwas Epsilon,...

#234: Kamionka/Golem – Naftali

Leżenie w łóżku i kurowanie się z infekcji dróg oddechowych ma jedną zaletę - można nadrobić zaległości i dokończyć recenzje, które już od dłuższego...