#856: AleBrowar/Maltgarden & Bierland & Ostecx Créative – Pool Party Fantasy

Ostatnimi czasy Browar Maltgarden mocno eksploatuje dwa tematy. Pierwszym z nich są "hejzi ipki", które wyewoluowały z new englandów. Drugim rodzajem piw wypuszczanych w...

#852: Błonie/Brewery Hills – Passion Fruit

Lato powoli zbliża się ku końcowi (choć za oknem zdecydowanie tego nie widać), a ja w tym sezonie nie sięgnąłem jeszcze po żadne berliner...

#829: Profesja/Rockmill & Go For World – Source of Life

O kooperacjach nawiązanych przez polskie browary kraftowe piszę często. Stosunkowo rzadko jednak tego rodzaju współpraca wybiega poza świat piwa. Czasem jednak jest inaczej i...

#827: Błonie/Brewery Hills – Strawberry

Powoli kończy się sezon na truskawki. Owoce te lubię, ale nie żeby tak jakoś szczególnie. Może to kwestia tego, że w sklepach i na...

#824: Maryensztadt/Dziki Wschód – Koń z Walony / Szalony Koń

Lubię, gdy browary kreatywnie podchodzą do wymyślania nazw swoich nowych piw. Takim niedościgniętym dla mnie wzorem wśród polskich kraftowców jest Browar Harpagan. Sporą kreatywnością...

#770: Bytów – Baltic Gose

Ten, kto był nad morzem, zapewne kojarzy charakterystyczne krzewy obwieszone od lata do wiosny małymi pomarańczowymi jagodami, rosnące na wydmach. To rokitnik, którego owoce...

#752: Recraft/Rockmill – Fun Times

Wszystkie dotychczas recenzowane przeze mnie piwa Rockmilla były warzone w Browarze Kaszubskim Bytów. Kilka miesięcy temu - w lipcu ubiegłego roku - browar ten...

#747: Browar Bury – Sour Ale Czarna Porzeczka

Dziś premiera Wiedźmina - nie zdziwcie się więc, że w najbliższych dniach będzie mniej wpisów na profilu :P. Korzystając jednak z chwili czasu sięgnąłem...

#733: Błonie/Brewery Hills – Sour Power

Puszki najlepszym opakowaniem dla piwa są. I nawet z tym nie handlujcie. Są lekkie, szczelne i nie przepuszczają światła. Największym ich minusem jest duże...

#673: BeerLab – Discoveries Sour Passion

Ponoć znów zbliżają się upały - chociaż dotrą do nas akurat wtedy, kiedy skończę swój urlop ;). A jak upały, to najlepiej sięgnąć po...

#665: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Xy

Na moim blogu opisałem już tyle różnych piw, że coraz rzadziej już trafiam na nowe style. Myślę, że spokojnie mam już odhaczoną większość z...

#658: BroVca – Kvasovka

Upały nie odpuszczają, co zmusza mnie do szukania piw odpowiednich na tę pogodę. Grodzisza akurat w swoich zapasach nie posiadam, więc moim drugim wyborem...

#653: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Les Cassis Fous (Szalone porzeczki)

Przy okazji wczorajszego live'a Lekko pod Wpływem prowadzonego przez dwóch blogerów - Łukasza Matusika z bloga Piwolucja.pl oraz Bartka Nowaka z bloga Małe Piwko...

Szczecin Beer Fest po raz trzeci [relacja]

Termin Szczecin Beer Fest nie jest dla mnie do końca szczęśliwy - pierwszy weekend czerwca pokrywa się z odbywającymi w moim mieście Dniami Polic...

#605: Pracownia Piwa – Kwaśne Przygody Exotic

Pracownia Piwa - odkąd zaczęła rozlewać swoje piwa do butelek - była kojarzona z małymi buteleczkami o pojemności 0,33 litra. Ja osobiście tę pojemność...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...

Najlepsze piwa w stylu sour ale:

#267: Kamionka/Golem – Sour Shower

Pamiętacie piwo Naftali z Browaru Golem, które recenzowałem tu na blogu na początku czerwca? Przypomnę, że było to bardzo lekkie, kwaśne piwo z dodatkiem...

#860: Browar Stu Mostów – Wild: Vintage Sour Ale Blend 2019

31. urodziny, które obchodziłem w miniony weekend, to dobry moment, aby sięgnąć po to, co mam najlepsze w swoich piwnych zapasach. Z okazji niedawnych...

#470: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Epsilon Wild & BA

Seria oznaczanych literami greckiego alfabetu kwasów z Browaru PINTA jest już całkiem imponująca. Jednym z najlepiej ocenianych piw z tej linii jest Kwas Epsilon,...

#234: Kamionka/Golem – Naftali

Leżenie w łóżku i kurowanie się z infekcji dróg oddechowych ma jedną zaletę - można nadrobić zaległości i dokończyć recenzje, które już od dłuższego...

#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...