#600: ?/Wokanda – Pszemytnik
Marakuja to jeden z moich ulubionych owoców, choć przez długi czas znałem jej jedynie z soków i jogurtów. Gdy zaczęła się pojawiać w marketach...
#273: Zarzecze/BIRBANT – Peach Hopsbant Milkshake IPA
Jednym z głównych piwnych trendów lata 2017 roku był wysyp tzw. milkshake IPA. Żadne z nich - póki co - na moim blogu jeszcze...
#679: Nepomucen/Gwarek – Na Horyzoncie
American pale ale to styl znany każdemu, kto choć trochę interesuje się nowofalowym piwem. Obecnie jest to już stały punkt oferty browarów kraftowych. Niezbyt...
#67: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Transfuzja
Browar kontraktowy Hopkins zadebiutował na rynku w grudniu ubiegłego roku, wypuszczając początkowo 2 piwa: wheat AIPA o nazwie Lśnienie oraz to, które mam zamiar...
#1072: Nepomucen – Carpio 2021
Dolina Baryczy to park krajobrazowy leżący na pograniczu dwóch województw - dolnośląskiego oraz wielkopolskiego. Słynie ona nie tylko z samej rzeki i jej walorów...
#500: De Proef/Mikkeller – Spontanframboos
500 recenzji - aż trudno uwierzyć, że przez niemal trzy lata mojej blogowej działalności zrecenzowałem aż pół tysiąca piw. Były to głównie piwa polskie,...
#1034: AleBrowar – New England DDH DIPA: Comet+Lotus
Jednym z moich pierwszych new englandów w wersji podwójnej, które wywołały u mnie naprawdę spory efekt "łał", była alebrowarowa seria New England DIPA. Pokazała...
#446: BeerLab/Wokanda – Świadek Incognito
Browar Wokanda, choć nie robi wokół siebie szumu, to jednak sukcesywnie powiększa swoje portfolio. Po serii piw nowofalowych, z których zrecenzowałem milk stout, coffee...
#196: St.Peter’s – The Saints’ Whisky Beer
Choć od mojego urlopu w Chorwacji minęło już prawie pół roku, to jednak wciąż pozostało mi coś z przywiezionych stamtąd piwnych pamiątek :). Jednym...