#376: Waszczukowe – Postrach Szoszonów
W Polsce panuje przeświadczenie, że każdy szanujący się browar rzemieślniczy powinien mieć w swojej ofercie american IPA, które to jest swoistym symbolem piwnej rewolucji....
#384: De Molen&Piwoteka – Łódź i Młyn Sherry BA
Coraz częściej zdarza się, że polskie browary, decydując się na leżakowanie w beczkach mocnych, na rynek wypuszczają je w kilku wersjach. Tak było m.in....
#978: Brofaktura – Foreign Extra Stout z kakaowcem
Po serii bardzo dobrych lagerów z Browaru Brofaktura, dziś powrócę do uwarzonych w Siedlcach piw górnej fermentacji. Do tej pory miałem okazję recenzować dwa...
#1044: Zarzecze/Wrężel – Milk Me
Moje zainteresowanie kawą cały czas rośnie. Jako, że najczęściej zaparzam ją w dripperze, to ostatnio zaopatrzyłem się w dodatkowy czajniczek pozwalający na bardzo precyzyjne...
#767: ?/Harpagan – Astralny Żar
Uwielbiam kreatywność Browaru Harpagan w wymyślaniu coraz to bardziej oryginalnych nazw swoich piw. Praktycznie każda z nich jest naprawdę śmiechowa, szczególnie w połączeniu z...
#1117: Brofaktura & Wysocki Coffee & Kufloteka – Foreign Extra Stout z kawą oraz...
Moda na dodawanie tonki do piwa nieco już przygasła - jeszcze chyba tylko "hurtownia" Monsters dodaje czasem nasiona tonkowca wonnego w dużych ilościach -...
#602: Bytów/Olimp – Panakeja (yerba mate)
Kofeina - ostatnio doszedłem do wniosku, że ciężko mi bez niej funkcjonować. Uwielbiam dobrej jakości herbatę - zwykle zieloną i oolong, ale też lubię...
#1101: Maryensztadt/Browarny Craft Beer – Army of Me
Ostatnio recenzowałem świetne piwo z herbatą - Big Game: Three z Browaru Wrężel, dziś z kolei dla odmiany sięgnę po piwo z kawą. Nie...
#826: Łąkomin – Czarny Basior w Kentucky
Browar Łąkomin umie w mocne piwa, co zdążył już udowodnić kilka razy za sprawą publikowanych przeze mnie na Chmielniku Jakubowym recenzji. Wszystkie oceniłem przynajmniej...
#493: Pivovara Daruvar – 5th Element Beer LELA
Gdy myślimy o połączeniu ale'a i lagera, na myśl nam przychodzą zwykle hybrydy: kölsch i altbier. Tymczasem ostatnio trafiłem na inny, niespotykany wcześniej przeze...
#777: ReCraft/Rockmill – Rye Forrest, Rye!
Nie wiem jak Wy, ale ja mam wrażenie, że obecnie znakomita większość dostępnych na rynku "ipek" musi mieć w nazwie skrót "DDH", aby się...
#1336: ?/Funky Fluid & HAYB – Breakfast Stout (Ethiopia Guji Natural)
Browar Funky Fluid umie w piwa z dodatkiem kawy speciality - podobnie zresztą jak Maltgarden. Bardzo lubię tę kawową funkyfluidową serię - kilka piw...
#195: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwni Koledzy – Weizenbock
Jak pewnie wiecie, staram się dość uważnie obserwować piwne debiuty i premiery. Jednak będąc ostatnio w jednym z marketów trafiłem na coś, o czym...
#789: Amber – Po Godzinach: Russian Imperial Stout
Tzw. "dary losu" to jeden z przyjemniejszych aspektów blogowania ;). Przesyłane przez browary prezenty są różne - od prostej przesyłki z dostępnymi aktualnie piwami,...
#150: St.Peter’s – Cream Stout
150 recenzja na moim blogu to dobry moment po sięgnięcie po coś ciekawszego. Piwa zagraniczne pojawiają się u mnie stosunkowo rzadko, chociaż i tak...