#540: BIAŁY – Biały Irlandzki Stout

Biały stout to swego rodzaju oksymoron, coś w stylu czarnego śniegu, czy zimnego ognia. Mimo to ostatnio pojawiło się na rynku piwo, które tak...

#664: Przystanek Tleń – Gose z Wiśniami

Gose to jeden z tych nielicznych tradycyjnych, klasycznych niemieckich stylów piwa, które są bardzo wdzięczne dla nowofalowych browarów rzemieślniczych, co miałem okazję zaobserwować m.in....

#448: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2018: Piňa Colada Milkshake IPA

Tegoroczna edycja Kuźni Piwowarów jest nieco okrojona, ponieważ zamiast sześciu kategorii tym razem ogłoszonych było jedynie cztery. Na ten moment mogliśmy już spróbować trzech...

#769: Chimay – Première

Otwierając na portalu dział "Z zagranicy" powiedziałem sobie, że muszę w końcu mocniej zabrać się za piwa zagraniczne - szczególnie te, które zaliczają się...

#305: Niechanowo/Szałpiw – Bloody Belfegor

Browar Szałpiw pokazał już kilkukrotnie, że temat mocnych piw nie jest mu obcy. Wystarczy tu spojrzeć Bubę i to zarówno regularną, Fest, czy też...

#404: Maryensztadt – Lost Berry

Gdy pod koniec stycznia kupowałem w Netto piwa z Browaru Maryensztadt, to do najtańszych one nie należały. Jeśli dobrze pamiętam, to płaciłem wtedy za...

#436: Świdnica – Raven

Świdnica była niegdyś słynna na całą Europę z warzonego u siebie piwa. Obecnie to 60-tysięczne dolnośląskie miasto powoli powraca do tradycji piwowarskich. W samym...

#868: Łąkomin – MUSTANG: I’m Legend

W lutym, jeszcze przed wybuchem koronawirusowej pandemii, Browar Łąkomin świętował piąte urodziny. Z tej okazji wypuścił pięć nowych premier, które odbywały się przez pięć...

#649: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista Monsooned Malabar AA

Lubię kawę i to do tego stopnia, że nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Niestety, ostatnio skończyły mi się zapasy mojej lepszej kawy speciality...

#282: Browar Zamkowy Cieszyn – Cieszyński Dark Saison

Saison to styl, który zdecydowanie nie należy do moich ulubionych - może dlatego, że nie trafiłem jeszcze na takie piwo tego rodzaju, które by...

#815: Kazimierz – AleDŹWIEDŹ

Black IPA - jak ja ubolewam, że tak mało piw w tym stylu jest dostępnych na rynku. Przyczyną takiego stanu rzeczy jest to, że...

#510: Gryf/PiwoWarownia – Kawko i Mlekosz Nu Pagadi Whisky Bowmore BA

1 listopada obchodzony był Międzynarodowy Dzień Stoutu. Choć rzadko celebruję tego typu okazję, to jednak postanowiłem sięgnąć po imperialnego stouta. Padło na bardzo ciekawie...

#901: Artezan – Czarna Wołga

Mając 31 lat nie należę już do pokolenia, które przez rodziców i dziadków było straszone zabraniem przez "czarną wołgę". Niemniej tego rodzaje historie są...

#881: Maryensztadt/Dziki Wschód – Borys Kuloodporny Buffalo Trace BA

Spośród piw, które otrzymałem kilka tygodni temu od Browaru Dziki Wschód, zrecenzowałem już prawie wszystkie - na łamach portalu przeczytacie już recenzje Konia z...

#473: Maisel & Friends – Citrilla

Fantastyka - zarówno fantasy, jak i sci-fi - to mój ulubiony gatunek literacki. Jedną z pierwszych pozycje, która wciągnęła mnie w ten świat była...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...