#1008: Brofaktura – Polish Hazy IPA

Zaczynam coraz lepiej rozumieć, dlaczego obecnie polskie browary kraftowe tak bardzo stronią od braku pasteryzacji. I nie chodzi mi wcale o ryzyko przegazowania dofermentującego...

#790: Błonie/Brewery Hills – Holy Moly

Jednym z najbardziej znanych piw Browaru Doctor Brew z czasów "przedlwóweckich" jest Molly IPA, które recenzowałem już dawno temu, tj. w sierpniu 2017 r....

#775: Błonie/Brewery Hills – Nelson

Browar Brewery Hills całkowicie zrezygnował z butelek na rzecz puszek. Ba, co chwilę wypuszczają nowe piwa - wręcz ciężko nadążyć za kolejnymi premierami. Tym...

#199: Bytów/Rockmill – Chemistry

Zakładając bloga miałem początkowo zamiar skupiać się wokół piwnych wydarzeń z regionu, w którym mieszkam, czyli z Pomorza Zachodniego. Stąd wzięła się jedna z pozycji...

#1035: Maryensztadt – Freeky APA

Piwa bezalkoholowe są segmentem rynku piwowarskiego, który - pomimo pandemii i ogólnego spadku spożycia piwa - zyskał na popularności. Jeszcze kilka miesięcy temu wydawało...

#929: Maryensztadt – Darkness My Friend: DDH Imperial Black IPA

W grudniu ubiegłego roku Browar Maryensztadt ze Zwolenia obchodził swoje piąte urodziny. Z tej okazji wypuścił na rynek pięć piw - jedno z serii...

#408: Browar Jana/BERHET – Dictator

Wciąż doskonale pamiętam, jaką furorę parę lat temu zaczęły robić piwa leżakowane z płatkami dębowymi. Była to dająca całkiem fajne efekty namiastka leżakowania piw...

#1181: ?/Brokreacja – Meet The Barrel #1: Pure Oak

Przy leżakowaniu piw w dębowych beczkach, browary zazwyczaj sięgają po te, w których wcześniej dojrzewały inne alkohole - głównie destylaty. Cały czas furorę robią...

#112: Fortuna – Miłosław Witbier

Browar Fortuna, który wielu osobom znany jest głównie z lagerów aromatyzowanych (np. Fortuna Wiśniowa, Fortuna Mirabelka, Fortuna Czarne), jakiś czas temu sięgnął po style...

#665: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Xy

Na moim blogu opisałem już tyle różnych piw, że coraz rzadziej już trafiam na nowe style. Myślę, że spokojnie mam już odhaczoną większość z...

#954: Brofaktura – 26° Imperial Vanilla Coffee Milk Stout

Restauracyjny Browar Brofaktura z Siedlec przysłał mi ostatnio sporo dobroci. W przesyłkach znalazło się miejsce zarówno na style klasyczne, jak i bardziej nowofalowe -...

#1038: ?/Rockmill – Be Wild #2

Jednym ze stoisk, które odwiedziłem podczas szczecińskiego Oktoberfest, był stoisko Browaru Rockmill. Spróbowałem tam kilku piw dostępnych na kranach, ale moją ciekawość przykuł regał...

#352: PERUN/Deer Bear – Yam Yam Ramen IPA

O ramenie, czyli zupie pochodzącej z kuchni japońskiej, słyszałem już wielokrotnie, jednak nie miałem jeszcze okazji, żeby jej spróbować. Osobiście w ogóle za zupami...

#235: Bytów/Rockmill – Coffeecat

No i tak jak wczoraj obiecałem - dziś zaprezentuję Wam kolejne piwo z browaru, którego stoisko warto będzie odwiedzić podczas rozpoczętego dziś Szczecin Beer...

#525: Łańcut – Das Is Kwass (z owocami)

Berliner weisse to jeden z najbardziej charakterystycznych niemieckich stylów piwa. Jest to trunek lekki i intensywnie kwaśny, przez co jest to świetny trunek na...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...