#892: Oud Beersel – Oude Geuze Vieille: Barrel Selection Oude Pijpen (2017)

Z Oud Beersel spotkałem się po raz pierwszy dzięki Browarowi PINTA. To właśnie z tym belgijskim browarem w 2019 r. PINTA nawiązała słynną kooperację...

#1146: HÖVELS Hausbrauerei – Hövels Original

Altbier to jeden z tych niemieckich stylów piwa, które są ściśle związane z konkretną lokalizacją. Jednocześnie to jeden z tych historycznych górno-fermentacyjnych gatunków, które...

#860: Browar Stu Mostów – Wild: Vintage Sour Ale Blend 2019

31. urodziny, które obchodziłem w miniony weekend, to dobry moment, aby sięgnąć po to, co mam najlepsze w swoich piwnych zapasach. Z okazji niedawnych...

#362: Zarzecze/Kingpin – Imperial Geezer

Dziś ostatni dzień karnawału, od jutra rozpoczyna się Wielki Post. Planuję w tym czasie trochę ograniczyć spożycie piwa  - nie wiem niestety, na ile...

#834: Miedziowy44 – Miedziowe44 Coco Island

Z czym Wam kojarzy się połączenie wiórków kokosowych i czekolady? :). U mnie pierwszym skojarzeniem jest chyba znany Wam wszystkim baton Bounty. Tak na...

#690: Van Steenberge – Gulden Draak 9000 Quadruple

Okolice moich 30. urodzin to dobry moment, aby uszczuplić moje zasoby piw mocnych. A że nie mam ich aktualnie dużo (w końcu trwa jeszcze...

#816: Incognito – Salvador

Spośród nowofalowych odmian chmielu w tym sezonie króluje Sabro. Jest nowa odmiana, która do tej pory była dostępna na rynku jako eksperymentalna pod nazwą...

#80: Browar Jana & Piwoteka – Fraszka Jana

To, że połączenie ostrości papryczek chili i czekolady jest jednym z ciekawszych, wiadomo od dawna. Ostrość pochodząca z kapsaicyny - substancji zawartej w ostrych...

#492: Bytów – Smoked Ale

Imperium Prunum z Browaru Kormoran zmieniło polski rynek piwa - i to pod kilkoma względami. To wtedy rozpoczął się boom na imperialne portery bałtyckie,...

#458: Bytów/Olimp – Jopejskie

Imieniny to dla mnie dzień nieporównywalnie ważniejszy niż urodziny, które to co roku przypominają u nieubłaganym upływie czasu ;). Co prawda, trochę wbrew tradycji...

#192: Cantillon – Gueuze 100% Lambic Bio

Dziś wyjątkowy dla mnie dzień - dokładnie rok temu oficjalnie ruszyła strona internetowa Chmielnika Jakubowego. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że nie żałuję decyzji...

#1193: Sady/Inne Beczki – Neiparadise

Gdy ostatnio brałem na warsztat IPA, sięgnąłem po west coasta, który - mimo aktualnych trendów - miał solidną goryczkę. Dziś na Portalu o Piwie...

#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#470: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Epsilon Wild & BA

Seria oznaczanych literami greckiego alfabetu kwasów z Browaru PINTA jest już całkiem imponująca. Jednym z najlepiej ocenianych piw z tej linii jest Kwas Epsilon,...

#524: Buxton & Omnipollo – Original Texas Pecan Ice Cream

Walczę obecnie z przeziębieniem, dlatego też przez ostatnie dni recenzje pojawiały się u mnie rzadziej niż zwykle. Mam nadzieję, że już niedługo to się...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...