#340: BeerLab/Wokanda – Przesłuchanie wstępne
Według Michała "Docenta" Marandy z blogu polskieminibrowary.pl w 2017 r. ruszyło 26 nowych browarów kontraktowych. Faktem jest, że obecnie rynek zmienił się na tyle,...
#808: Miedziowy44 – Miedziowe44 German Hefeweizen
Do Świnoujścia mam blisko. W linii prostej jakieś 45 km. Problem w tym, że po drodze trzeba pokonać dość sporą barierę, jaką jest Zalew...
#595: Profesja – Bartnik
Braggot - czyli hybryda piwa i miodu pitnego - w Polsce jest produkowany jako piwo (tzn. słód musi stanowić przynajmniej 50% i jedno ziarenko...
#364: Zarzecze/Wrężel – Vermont American IPA
Choć Browar Wrężel zadebiutował w połowie 2014 r., to - co nawet mnie zdziwiło - na moim blogu jak dotąd pojawiał się jedynie we...
#1071: Artezan – Bałwan
Tegoroczne Boże Narodzenie pierwszy raz od niepamiętnych czasów (przynajmniej w moim regionie) było białe. Do tamtego anmt świetnie pasowałoby dzisiejszej piwo, ale niestety nie...
#976: Nepomucen – Pollock
Lato zbliża się wielkimi krokami, chociaż póki co jakoś tego nie widać. Jak grzyby po deszczu będą zapewne pojawiać się piwa z dodatkiem owoców,...
#1126: ReCraft – Święty Patryk
Od święta (a raczej wspomnienia) świętego Patryka upłynęło sporo wody w Odrze - wszak obchodzone jest ono w kalendarzu liturgicznym Kościoła katolickiego 17 marca....
#20: Browar na Jurze – Kwas Pruski
W 2015 r. Browar na Jurze w Zawierciu obchodził 18 urodziny - z tej okazji zdecydowano się wypuścić niezwykłe, jak na regionalny browar, piwo...
#834: Miedziowy44 – Miedziowe44 Coco Island
Z czym Wam kojarzy się połączenie wiórków kokosowych i czekolady? :). U mnie pierwszym skojarzeniem jest chyba znany Wam wszystkim baton Bounty. Tak na...
#1146: HÖVELS Hausbrauerei – Hövels Original
Altbier to jeden z tych niemieckich stylów piwa, które są ściśle związane z konkretną lokalizacją. Jednocześnie to jeden z tych historycznych górno-fermentacyjnych gatunków, które...
#368: Świebodzin – Kosa
Jednym z ciekawszych odkryć ubiegłego roku jest dla mnie Browar Świebodzin, który w maju 2017 r. wystartował z grubej rury i od razu ruszył...
#1074 Zapanbrat/Trzech Kumpli – Califia
Puszki już na stałe zadomowiły się w polskim krafcie. Niewątpliwie mają one wiele zalet, ale również pewne wady - w tym niestety też cenę....
#548: AleBrowar – New England DDH DIPA Centennial+Amarillo
Tak jak zapowiadałem w poprzednim wpisie, po recenzji New England DDH DIPA Citra+Galaxy od razu przechodzę do porównania z drugim piwem z tej serii,...
#241: Zodiak/Faktoria – Alcatraz
Ze stylem american barleywine mam zawsze pewien problem. Otóż z jednej strony jest to piwo mocne, które często zyskuje z czasem, z drugiej strony...
#726: Zarzecze/Funky Fluid – Funky Fruit
Browar Funky Fruit to jeden z tych browarów, po których piwa sięgam w zasadzie w ciemno. Miałem już z nim do czynienia kilkukrotnie i...