#1049: NOOK – Choco Stout

To już trzecia i ostatnia odsłona stoutowej miniserii wpisów przygotowanych przeze mnie z okazji ubiegłotygodniowego Międzynarodowego Dnia Stoutu. Tak się fajnie złożyło, że recenzje...

#1132: Browar Stu Mostów – Pale Ale

Coraz więcej browarów rezygnuje z umieszczania na etykietach szczegółów na temat swoich piw. Jest to zasługą absurdalnych kontroli, jakie przeprowadza w Polsce kilka instytucji...

#475: Bielawska Wytwórnia Napojów/Pivovsky – Fragola

Moimi ulubionymi polskimi owocami są maliny, choć truskawki również lubię. W sezonie ich dostępności jem ich sporo, więc gdy znikają ze sklepów mam ich...

#420: Tenczynek – „P” American Wheat

Po zmianie właściciela Browar Tenczynek zaistniał wypuszczając na rynek od razu dwie linie piw: klasyczną oraz nowofalową, oznaczoną literą "P". Recenzję pierwszego z klasycznych piw...

#727: Bojanowo – Bojan Pszeniczne

Weizeny jeszcze nie tak dawno był domeną browarów restauracyjnych i tzw. regionalnych. Do dziś pamiętam te zachwyty, które swego czasu budził Ciechan Pszeniczne. Dziś...

#1140: Nepomucen – Jean^2

Spośród piw typu pastry stout najbardziej pasuje mi te, które mają w sobie kawę. Unikam zaś tych, które są przeładowane aromatami tylko po to,...

#609: ?/Rockmill – Desmotis Bourbon BA

Choć Browar Rockmill swego czasu słynął z mocno chmielonych jasnych piw, to od jakiegoś czasu pojawia się u mnie na blogu za sprawą swoich...

#932: Książęcy Browar Nysa – Nyskie Pszeniczne

Moim pierwszym kontaktem z Książecym Browarem Nysa było american pale ale Szlakiem Czarownic: Żona Kata. Z nową falą nyski browar rzemieślniczy poradził sobie -...

#543: Browar Jana/Piwne Podziemie – Triple Vision

Po dość długiej przerwie, w niedługim czasie pojawi się na moim blogu kilka double (a.k.a. imperial) IPA. Latem nie miałem na nie jakoś ochoty...

#1011: ?/NOOK – Musko

Ze wszystkich whisky, jakich do tej pory próbowałem, najbardziej pasują mi te torfowe - w tym Ardbeg oraz Laphroaig. Są dla mnie po prostu...

#262: Bartek/Doctor Brew – Molly IPA

Lato 2017 r. w polskim krafcie upływa pod znakiem niespodziewanych wcześniej problemów - a mianowicie wybuchających butelek zarówno w sklepach, jak w domach. Wizerunkowo...

#200: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Theta

Dwusetna recenzja na blogu to okazja, która aż się prosi, aby uczcić ją czymś specjalnym. Padło więc na piwo Kwas Theta z Browaru PINTA....

#75: Beck’s – Pale Ale

Jak już pisałem w recenzji piwa Veldensteiner Bavarian Amber Ale - niemieckie piwowarstwo nowofalowe w Niemczech łatwo nie ma i w sumie jeszcze do niedawna...

#832: Maryensztadt/Dziki Wschód – Wolny Duch

Piwa bezalkoholowe stają się coraz ważniejszą gałęzią działalności portalu Chmielnik Jakubowy. Zresztą to, co się dzieje w polskim krafcie, coraz bardziej sprzyja takiemu trendowi....

#456: Stary Browar Kościerzyna/Doctor Brew – Experimental American Witbier

Jakkolwiek witbiery bardzo lubię i należą one do moich ulubionych piw pszenicznych, to jednak ich imperialne oraz amerykańskie warianty uważam za mało sensowne. Dlaczego?...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...